New Video Upload : SĂ NU TE RĂTĂCEȘTI DE TINE ÎN TIMP CE TE CAUȚI ÎN OCHII ALTORA – Luna plină în Taur

SĂ NU TE RĂTĂCEȘTI DE TINE ÎN TIMP CE TE CAUȚI ÎN OCHII ALTORA – Luna plină în Taur
Am fost învățați de mici că trebuie să fim cuminți altfel îi supărăm pe oamenii mari.
Ni s-a repetat de atâtea ori acest lucru încât ni s-a inoculat ideea că fericirea noastră depinde de părerea celorlalți. Dacă părinții ne spuneau că i-am supărat și că nu mai vorbesc cu noi, eram devastați și plângeam pentru a obține iertarea și, astfel, iubirea lor.

Și așa am fost „virusați” cu programul că binele nostru depinde de verdictul celorlalți: sunt de acord cu noi și ne aprobă, înseamnă că suntem „iubibili”, sau nu sunt de acord și se supără, iar asta înseamnă că nu merităm nimic decât, eventual, o pedeapsă. Programe.

Cu timpul această condiționare devine un mod de viață, de gândire, de existență.
Adolescenții mai fac o încercare de a ieși din programul „exiști dacă îmi placi, altfel te anulez” al adulților „responsabili și iubitori”, dar rebeliunea lor este înăbușită repede (de cele mai multe ori) chiar prin vizite la psiholog, psihiatru și administrare de medicamente menite să readucă viitorul adult pe calea cea (considerată de alții) bună pentru ei.

Că opunem rezistență la părerea celorlalți sau o îmbrățișăm cuminți rezultatul va fi același: ești acceptat și „iubit” doar dacă faci ce zic cei ce se autointitulează „responsabili”.

Doar că, vezi tu, în timp ce ne căutăm pe noi în ochii altora, le vânăm aprecierea, aprobarea și iubirea, ne rătăcim de noi înșine, de ceea ce suntem cu adevărat, de menirea noastră, de esența care ne face unici.

Astfel de programe derulate în copilărie vor modela adulți temători, nesiguri pe ei și pe valoarea lor, și care nu vor trăi ci vor supraviețui încercând să nu iasă din pătrățelul impus de ceilalți, nu cumva să îi supere.
Iar un om atent la părerea celor din afară nu mai este atent la ce este în interior, la visele proprii, aspirațiile personale și la talentele ce așteaptă să fie folosite.

Un om atent doar la semnalul celorlalți nu va valora prea mult în ochii proprii, iar devalorizarea duce, în timp, la boli, lipsa banilor și la probleme mari de dinamică sexuală.

Totul se poate rezolva cu o condiție: să se renunțe la părerea celorlalți și să se asculte părerea proprie, chiar dacă asta ar însemna singurătate. Doar că de frica singurătății mulți renunță la ei înșiși, se anulează, și adoptă o atitudine spășită.

Doar că, vezi tu, esența nostră, acel dar cu care ne-am născut și care ne face unici, nu poate fi ștearsă. Oricât s-ar rescrie programele oamenilor care ne condiționează, în ADN-ul nostru există matricea originală, acel program divin care ne dă originalitatea, unicitatea; și care va ieși la suprafață mai devreme sau mai târziu.

O astfel de perioadă, de regăsire și de asumare de sine, este acum, și este evidențiată și de momentul de Lună plină în Taur de sâmbătă, 31 octombrie, ora 16.49, ora României. Pe parcursul următoarelor 6 luni vom avea posibilitatea să ne regăsim pe noi, să găsim în noi ceea ce căutăm la alții: iubire, aprobare, apreciere.

Despre toate acestea și despre efectele condiționării asupra sănătății la toate nivelurile voi vorbi azi, vineri 30 octombrie, de la ora 19.30 într-un live transmis pe pagina mea de Facebook și pe canalul meu YouTube.

Te aștept cu drag!

Edith Kadar

Un răspuns la „New Video Upload : SĂ NU TE RĂTĂCEȘTI DE TINE ÎN TIMP CE TE CAUȚI ÎN OCHII ALTORA – Luna plină în Taur”

  1. Cel mai bun titlu, este esența ființei noastre, tot ce am creat in acești ani fara sa ne dam seama pentru ce „trăiam”! Felicitări si pentru întoarcerea ta la tine! Mulțumim!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: