New Video Upload : CA SĂ AI CE N-AI MAI AVUT, TREBUIE SĂ FII CINE N-AI MAI FOST

CA SĂ AI CE N-AI MAI AVUT, TREBUIE SĂ FII CINE N-AI MAI FOST
CA SĂ AI CE N-AI MAI AVUT, TREBUIE SĂ FII CINE N-AI MAI FOST – Luna Nouă în Săgetator + Eclipsa de Soare în Săgetator, 04.12.2021

Ne-am obișnuit să vrem lucruri și să dăm din picioare nerăbdători așteptând ca cineva să se grăbească să aducă la picioarele noastre tot ce ne-am dorit și ce am visat.

Ți se pare că exagerez?
Gândește-te cât de frustrați putem fi că nu apare Făt Frumos sau Ileana Cosânzeana să ne iubească așa cum simțim că am merita, să ne netezească drumul vieții și să ni-l curețe de greutăți, piedici și necazuri.
Gândește-te cât de nedreptățiți ne simțim uneori atunci când vedem că practica vieții este total diferită de teoria de facebook, din cărți sau din filme.
Gândește-te de câte ori ne-am făcut planuri care (credeam că) ar fi trebuit să ne conducă spre fericire, iar apoi s-a întâmplat ceva care să ne arate că Universul și-a băgat virgula în calculele noastre.
Gândește-te de câte ori ne-am crezut aproape de fericire și împlinire zicând că mai avem un singur hop de trecut pentru ca, apoi, să ne prăbușim cu brio în prăpastia deznădejdii și a devalorizării.
Gândește-te de câte ori ne-am gândit că Universul sau/și Dumnezeu au ceva cu noi, personal, pentru că asta ar fi fost o scuză mai bună pentru nefericirea și neîmplinirea noastră decât că am luat decizii greșite, mânați de impulsuri de moment.
Gândește-te de câte ori nu am dat vina pe alții pentru ghinionul și nenorocul vieții, considerând că atunci când „s-o-mpărțit norocul, fost-am io dus la lucru, măi, măi”.

Mă rog, cred că ai prins ideea. Ne-am obișnuit și am fost educați să vedem peste tot greșeli și să arătăm cu degetul spre alții; doar n-om fi noi de vină pentru viața searbădă, plină de probleme și de piedici pe care o avem, nu?! Cum să acceptăm că toată viața noastră este consecința deciziilor pe care le-am luat dintr-un impuls de moment, de cele mai multe ori. Păi nu-i mai simplu să vorbim despre răutatea altora în timp ce noi ne credem virtuoși? Nu e mai la îndemână să credem că suntem singurii cu calități nedescoperite în timp ce restul de 99,99% sunt niște răi, insensibili, egoiști și profitori? Nu e mai ușor să comentăm la nesfârșit în loc să facem ceva?

Măi, omule, avem viața pe care o avem pentru că facem în continuare ceea ce am făcut până acum, adică ce ne-a adus suferința. Cum să obținem bucuria dacă alegem să fim supărați, îndărătnici, încăpățânați, triști și ranchiunoși? De unde să vină iubirea dacă alegem ura și intoleranța?
Adică noi vrem ceva ce nu facem. Știu, e greu de acceptat asta, mai ales atunci când ne dedicăm fiecare gram de energie a vieții pentru a comenta, condamna și contesta tot și pe toți.

Vrem fericire? Trebuie să renunțăm la nefericire.
Vrem iubire? Trebuie să renunțăm la ură și intoleranță.
Vrem liniște? Trebuie să învățăm ce înseamnă asta, mai întâi.
Avem așteptări de la alții? Va trebui să facem noi, mai întâi, ce așteptăm ca ceilalți să facă.
Ca să avem ce nu am mai avut, va trebui să sim cine nu am mai fost până acum.

Despre toate acestea vor „vorbi” Luna nouă în Săgetător și eclipsa de Soare din 04 decembrie 2021. Nu trebuie să te schimbi; evenimentele enumerate te vor obliga.
Mai multe voi vorbi într-o emisiune în direct vineri, 03.12, de la ora 20.30 pe canalul meu YouTube (https://youtu.be/El9mASneSEk) și pe pagina mea Facebook (https://www.facebook.com/edith.kadar/posts/10222056799394655).

Te aștept cu drag.
Binețe, Om înțelept!

Edith Kadar

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: