New Video Upload : NIMENI DIN EXTERIOR NU-ȚI POATE STRICA VIAȚA, DOAR TU POȚI

NIMENI DIN EXTERIOR NU-ȚI POATE STRICA VIAȚA, DOAR TU POȚI
NIMENI DIN EXTERIOR NU-ȚI POATE STRICA VIAȚA, DOAR TU POȚI – Luna Nouă în Scorpion 04.11.2021

Există o părere comună cum că noi nu suntem de vină pentru viața noastră, pentru deciziile noastre, doar alții sunt vinovații de serviciu. Întregul sistem de educație are ca pilon central arătarea cu degetul spre exterior, spre afară, către alții. Mulți părinți și profesori aleg să-și învinuiască copiii și elevii pentru că nu se ridică la nivelul pe care ei îl visează, fără să le treacă prin minte că, de fapt, ceea ce devine generația următoare este responsabilitatea lor .

Cum poate fi de vină un copil că a luat notă mică dacă profesorul și părinții nu s-au asigurat că a înțeles lecția?
Cum poate fi de vină un adolescent că a devenit rebel atât timp cât cei apropiați nu-i acordă importanță, îl ignoră și nu comunică real cu el?
Cum poate fi de vină un tânăr că habar nu are cu ce se mănâncă viața dacă nu a primit nici cele mai elementare informații despre ce presupune viața și relațiile?

Desigur, un om nu poate fi responsabil pentru startul în viață, dar după vârsta adultă devine 100% responsabil pentru ceea ce devine și ce alegeri va face în viitor. Pare ciudat, nu? Adică părinții sunt responsabili pentru programarea viitorului copiilor, dar aceștia devin 100% responsabili pentru perpetuarea programelor odată ce devin maturi.
Adică nu e vina noastră că părinții nu ne-au apreciat, că ne-au condiționat în permanență, că nu ne-au luat apărarea în fața străinilor, dar suntem responsabili dacă rămânem în această programare odată ce ne-am maturizat? Da! Viața este compusă din programare și din aplicarea programelor.

Dacă părinții ne-au neglijat nevoile, nu avem nicio scuză că facem același lucru cu copiii noștri, mai ales dacă am sesizat că părinții ne-au făcut o mare nedreptate. De ce? Pentru că a vorbi despre traumele și neplăcerile din copilărie implică observarea, detașarea și formarea de opinii. Dacă am văzut că nu am avut o copilărie prea roză și dacă putem formula că vinovații au fost cei din familie sau/și cadrele didactice, asta implică și capacitatea de a ne detașa și de a face schimbări în gândire și comportament.

Cât timp suntem copii vom da vina pe alții și vom îi pârî pe cei „răi”.

Maturizarea adevărată apare atunci când înțelegem că indiferent de trecut stă în puterea noastră să schimbăm ceea ce ni s-a spus că suntem și că putem. Dacă încă nu putem și încă simțim nevoia să arătăm cu degetul spre alții înseamnă că maturizarea nu s-a instalat, și înseamnă că din punct de vedere emoțional am rămas la vârsta copilăriei, în ciuda anilor indicați de cartea de identitate.

„Da, e ușor să vorbești, dar tu știi ce greu e de făcut toate astea”, e o întrebare frecventă și care nu are nicio urmă de maturitate în ea, ci reflectă imaturitatea emoțională.

Cât timp suntem convinși că nefericirea și neîmplinirea au fost implantate de cineva de afară, vom rămâne în zona de victimă, iar acesta nu este comportament adult, asumat, ci unul adolescentin.
Maturitatea apare doar atunci când înțelegem c�� nimeni din exterior nu poate să ne influențeze și să ne strice viața pentru că noi suntem responsabili pentru ce intră și cine în ea.

Cel mai greu de acceptat este că avem viața pe care o avem pentru că acelea au fost deciziile pe care le-am luat. Cu toții trecem prin aceste stadii ale vieții, diferența o face asumarea responsabilității pentru ceea ce sau cine am acceptat să ne conducă existența.

Despre responsabilitate, maturizare și schimbare ne vorbește momentul de Lună Nouă în Scorpion care va avea loc joi, 04.11.2021, la ora 23.15, ora României.
Te invit să urmărești în direct emisiunea pe această temă ce va fi transmisă miercuri, 03.11, de la ora 20.30 pe pagina mea de Facebook și pe canalul meu YouTube.

Te aștept cu drag.

Binețe, Om responsabil!

Edith Kadar

2 răspunsuri la „New Video Upload : NIMENI DIN EXTERIOR NU-ȚI POATE STRICA VIAȚA, DOAR TU POȚI”

  1. nu, zau? dar multi intelepti mai sunteti, azi, pe planeta!cum ramane cu holocaustul si altele similare????????????ma feresc sa mai citesc astfel de pareri

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: