New Video Upload : BOALA APARE ATUNCI CÂND NU (TE) IERȚI ȘI NU EȘTI RECUNOSCĂTOR PENTRU CEEA CE AI

BOALA APARE ATUNCI CÂND NU (TE) IERȚI ȘI NU EȘTI RECUNOSCĂTOR PENTRU CEEA CE AI
BOALA APARE ATUNCI CÂND NU (TE) IERȚI ȘI NU EȘTI RECUNOSCĂTOR PENTRU CEEA CE AI

Mda, s-ar putea să-mi pui întrebarea aia jumate filozofică, jumate sfidător-ironică „și de ce aș fi recunoscător pentru viața nefericită pe care o am? cum să mulțumesc pentru lipsuri? pentru boală? și cum să iert?! Iert, da’ nu uit!”.
Bine, mă, bravo! Da’ cine ți-a făcut-o nefericită, dacă nu te superi că te-ntreb? Vecinu’? Guvernu’? Supraconștiința universală manifestată cu viruși de program? Nu deciziile tale neinspirate te-au adus la acest moment în care a apărut boala?
Te-a obligat cineva să rămâi în relația toxică pe care o ai și la care nu renunți gândindu-te că se dă celălalt pe brazdă, mai aștepți și tu olecuță?
Te-a forțat cineva să rămâi la același loc de muncă unde simți că nu ești apreciat și valorizat, și unde colegii reprezintă un stres?
Te-a amenințat cineva că dacă schimbi ceva, dacă te schimbi, te va lăsa singur(ă), te va abandona și va pleca la următoarea cucerire? Da, asta se prea poate. Iar tu, convins(ă) că nu se va mai uita nimeni la tine, că s-au terminat doritorii, ai cedat și te-ai gândit că asta sigur e iubire dacă vrea să rămâi.

Doar că, vezi tu, iubirea nu are nimic a face cu șantajul, cu manipularea, cu condiționarea. E posibil să nu vezi la început și mai e posibil ca așa, subtil, mintea ta să nu accepte că ceea ce se întâmplă în viața ta ar putea fi orice altceva decât iubire. Dar creierul și mai ales sufletul știu că ceva nu este în regulă, știu că ești nefericit, chiar dacă ego-ul și orgoliul tău (maimuța, cum se zice) vor încerca să braveze în exterior și să te facă să îi minți pe cei din jur; de fapt să TE minți.
Ceva acolo în interior încearcă să te avertizeze că ceea ce faci te va slăbi, te va dezintegra, te va anula; și totuși de multe ori te încăpățânezi și alegi să mergi mai departe tot așa doar din teama ca cineva să nu se trezească să îți spună „ți-am zis eu!”.
Oricât de mult ai vrea să păstrezi aparențele, la un moment dat minciuna va fi descoperită și adevărul va ieși la suprafață. ÎNTOTDEAUNA!!! Atunci lumea ta mincinoasă, iluzia, se va prăbuși și vei pierde toată „viața” în care ai investit energie multă pentru a păstra aparențele.
Dacă rămâi într-o relație unde nu ești iubit(ă) și respectat(ă), te vei trezi singur(ă). Vei rămâne fără locul de muncă la care ai rămas doar pentru că era confortabil.

BOALA ESTE O LIPSĂ A TA DIN TINE ÎNSUȚI. E o evadare din ceea ce ești cu adevărat pentru a deveni altcineva doar pentru a fi așa cum crezi că ar trebui.
Boala apare atunci când negi ceea ce ești și alegi să impresionezi, să primești laude.

Când trăiești în minciună vei investi toată energia ta pentru a-ți apăra povestea inventată și nu pentru a trăi realitatea. În loc să mulțumești pentru ce ai, ești furios că nu ai și lupți să arăți că poți avea.
Nici nu îți dai seama că ți-ai vândut sufletul pentru a face totul așa cum vrei.
Această luptă – de a impune ce vrei pentru a nu se vedea ce este acolo cu adevărat – te obligă să folosești toată energia vitală, tot combustibilul vieții tale va merge în întreținerea iluziei.
Iar dacă tu îți dai energia pentru a părea ceva, înseamnă că corpului tău nu îi rămâne mult. Așa apare boala. Iar atunci te înfurii pe Dumnezeu care ți se pare că e nedrept pentru că nu te lasă să te minți în continuare. Apare nevoia de control, încrâncenarea, neiertarea.
Ți se pare că ți se ia totul, tot ce ai considerat că ți se cuvine. Și pentru că ai crezut că totul ți se cuvine, că scopul scuză mijloacele, ai uitat să mulțumești pentru ce ai avut.
Iar când ți-ai dat toată energia pentru a părea ceea ce nu ești în realitate, boala se extinde și cuprinde mai multe organe.

Poți face câte tratamente vrei; dacă nu oprești minciuna, dacă nu mulțumești pentru boală pentru că a venit să te învețe o lecție importantă, dacă nu ierți, nu te ierți și nu îl ierți pe Dumnezeu (deși tu spui că ai făcut-o), nu numai că nu te vindeci, ci bolile se agravează și te îndrepți spre moarte.
Iertarea și recunoștința sunt cheia spre vindecare. Și, bineînțeles, renunțarea la minciună.

Mai multe despre acest subiect voi vorbi într-o emisiune în direct vineri, 10 septembrie, de la 20.30 (ora României) pe canalul meu YouTube și pe pagina mea Facebook.
Iar sâmbătă și duminică te aștept la atelierul unde voi vorbi despre legătura dintre emoții și diferitele boli. Pentru mai multe detalii te rog să accesezi https://alexaevent.ro/evenimente/emotiile-si-boala-cu-edith-kadar-seminar-online-2021-2/

Te aștept cu drag.
Binețe, Om asumat!

Edith Kadar

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: