New Video Upload : CÂND VÂNEZI UN ANUMIT REZULTAT, S-AR PUTEA SĂ RATEZI SCHIMBAREA

CÂND VÂNEZI UN ANUMIT REZULTAT, S-AR PUTEA SĂ RATEZI SCHIMBAREA
CÂND VÂNEZI UN ANUMIT REZULTAT, S-AR PUTEA SĂ RATEZI SCHIMBAREA

Plouă. După multe zile uscate, aride, pline de foc, a venit ploaia. Apa. Emoțiile.
Stau pe balconul proaspăt decopertat, în aerul liber al serii; mă uit la cer savurând și așteptând tunetele și fulgerele care însoțesc ploaia ce cade hotărât.

Timp de 39 de ani am avut parte de un balcon închis; știi tu, de ăla de pe vremea comuniștilor, cu bare de fier și cu sticlă. Pe atunci a fost foarte la modă. Acum… doar efect de seră vara (locuiesc pe aripa de sud a blocului, deci am lumină și căldură aproape toată ziua), și îngheț iarna, doar nu crezi că toate geamurile au rezistat din 1982, mon cher!? Mi-au trebuit 10 ani de la strămutarea înapoi, în apartamentul părinților, pentru a putea trece de la teorie la practică în transformarea casei.

Desigur, mi-am imaginat-o de nenumărate ori altfel, așa cum mi-am pictat-o în mintea și dorințele mele, așa cum mi-o și doresc, dar de fiecare dată, în fiecare an, am amânat procesul renovării. De ce? Dacă ar fi să ne luăm după legea corespondenței din Univers, ce este sus este și jos, ce este afară este și înăuntru; deci, pentru a renova afară, e nevoie să fac schimbările în interiorul meu, nu-i așa?! Mda, măi, dar tu știi ce nașpa și nasol este să te schimbi?!!! Și ce fain este să păstrezi aparența omului care vrea schimbare, dar care întâmpină obstacole insurmontabile (pentru mintea mea maimuță) pe calea spre sine?
Măi, tu știi ce ușor este să spui că vrei să te schimbi, dar atunci când schimbarea vine să zici că nu, nu e așa, că tu vrei altfel, că nu așa ți-ai imaginat poza destinației tale?!!! Mda, eu știu! Sunt expertă în asta. Nu că tu nu ai fi, Doamne ferește! Ești. Dar, măi, e atât de interesant să te dai pușcat în aripă că nu așa vrei, că nu e așa, că cei care cred și spun altfel decât tine sunt niște răi și neînțelegători. E cu mult mai ușor să accepți această variantă decât aceea că lucrurile nu trebuie să arate așa cum ai vrut, cum ai crezut, cum ai încercat să le manevrezi și controlezi.

Martor la toate astea îmi stă furtuna abătută asupra iubitului meu Arad.

În sfârșit am luat taurul de coarne și am decis că apartamentul are nevoie de o schimbare, o reînnoire.
Asta am decis în urmă cu multe luni. De ce abia acum am trecut la practică? Deoarece creierul are nevoie de timp să își schimbe rețeaua neuronală; nu poți aduce noul păstrând vechile structuri, nu?!
9 luni. Atât are nevoie creierul pentru a trece teoria în practică. Asta dacă ne păstrăm conectați la ideea de schimbare, nu la ce credem noi că ar fi cel mai bun rezultat.

Am început cu balconul. Am renunțat la vechile structuri de metal și sticlă. Și m-am trezit într-o nouă lume: o altă perspectivă, alt aer, un nou sentiment; o libertate despre care am putut vorbi în multe feluri în teorie, dar pe care nu am putut-o exprima și experimenta în practică.
Abia după ce am dat drumul la imaginea din capul meu despre cum ar trebui să se facă decopertarea balconului (eu, „specialista” lui pește prăjit!), abia când m-am aflat în fața realității nefiltrate de sticlă și bare de fier, abia când am putut respira în plină caniculă, am realizat că libertatea, eliberarea, nu țin de imaginea din mintea mea, ci de a putea da drumul cu adevărat la iluzie și a savura adevărul.

În plină furtună, în această seară de joi, mi-am chemat fiul pe balconul eliberat de fierul credințelor mele, și i-am spus să se uite la măreția naturii. Nu a înțeles ce vreau să spun, fiind grăbit în altă parte.
„Uite, zic eu, natura există deja, nu are nevoie să demonstreze ceva anume. Tu exiști deja; valoarea ta e binecunoscută în Univers, nu e nevoie să o demonstrezi cuiva anume!”.
Am crezut că am spus ceva profund, am crezut în ce am spus.
„Gata? Că mă grăbesc să înregistrez tunetele și fulgerele de pe cer!”

WTF??!!! Asta i-am arătat și eu!
Greșit! Asta am simțit eu. Am vrut să îi arăt metoda mea de a simți și vedea. Când colo doar l-am deranjat din viziunile lui. Dorind să îi arăt un anumit rezultat, era cât pe ce să îi împiedic propria viziune despre schimbare. Noroc că e fiul mă-sii și că își caută propria viziune de schimbare.
Nu a fost nevoie decât de un balcon (în sfârșit!) eliberat și de o dezlănțuire a naturii pentru a vedea și înțelege un adevăr: când vânezi un anumit rezultat, s-ar putea să ratezi schimbarea.

Dragă Om, ți-am spus acum destule despre vânătoarea de rezultate și posibilitatea de a rata schimbarea.

Pentru mai multe te aștept vineri, 16 iulie, la o emisiune în direct transmisă pe pagina mea de Facebook și pe canalul meu YouTube de la ora 20.30, ora României.

Te aștept cu drag.

Binețe, Om înțelept și conștient!

Edith Kadar

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: