New Video Upload : DACĂ ALȚII SUNT MAI IMPORTANȚI, VEI DISPĂREA ÎN OCHII TĂI

DACĂ ALȚII SUNT MAI IMPORTANȚI, VEI DISPĂREA ÎN OCHII TĂI
DACĂ ALȚII SUNT MAI IMPORTANȚI, VEI DISPĂREA ÎN OCHII TĂI – Luna plină în Balanță, 28 martie 2021

Ne-am obișnuit ca binele altora să fie mai presus decât binele nostru. De multe ori uităm de noi, uităm să ne punem și pe noi la socoteală atunci când trăim, când ne facem planuri de viitor.
„Eu nu contez”, am auzit deseori spunându-se. „Dacă ceilalți sunt fericiți, eu sunt cel mai fericit”, spun alții, și sunt convinși că acesta este cel mai bun comportament în viață, unicul pentru mulți.

„Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți”, a spus Iisus ca porunca a doua după „să iubeşti pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău şi cu tot cugetul tău.”

Cu alte cuvinte, dacă omul îl iubește pe Dumnezeu așa cum îi place să spună cu orice ocazie, va trebui să îi iubească pe ceilalți oameni, pe TOȚI oamenii, copii ai lui Dumnezeu, dar nu înainte de a se iubi pe sine.
Dacă vei reciti cele 2 porunci vei vedea că ordinea este Dumnezeu-tu-ceilalți, și nu ceilalți-Dumnezeu și eventual tu, cum ne-am obișnuit.

Nu îl poți iubi pe Dumnezeu și să-i urăști pe oameni, să-i denigrezi, să-i judeci și să-i desființezi. Și nu se poate să-i iubești numai pe ceilalți și să te urăști pe tine.
Dacă pe tine te urăști, te disprețuiești, cum arată iubirea și jertfa pentru ceilalți? Doar întreb.

Atât timp cât omul este departe de sufletul lui și nu se iubește pe sine, iubirea pentru ceilalți este doar praf în ochii altora.

NU ÎI POȚI IUBI PE ALȚII ATÂT TIMP CÂT TE URĂȘTI, TE DISPREȚUIEȘTI ȘI NU DAI DOI BANI PE TINE, OMULE!

Cât timp tu nu contezi pentru tine, vei încerca să le dai altora ceea ce ai avea tu nevoie: iubire, aprobare, apreciere. Dar dacă tu ești gol pe dinăuntru, de unde vrei să dai? Din ce?
Cât timp despre tine ai doar cuvinte de dezaprobare și neacceptare, laudele la adresa celorlalți sunt false, sunt doar vorbe goale spuse ca să nu superi și ca să atragi capital de simpatie. Cât timp ești dușmanul tău, te vei răzbuna pe alți oameni care îți reamintesc vag de tine.

Dar cum nu e bine și nu e frumos să fii sincer ci trebuie să dai bine, vei învăța diplomația, adică arta de a spune orice decât adevărul direct.

Se spune că diplomația este arta de a trimite atât de frumos un om la dracul încât acel om să te întrebe pe unde să o ia.

La ora actuală diplomației i se mai spune și „politically correct”; cu alte cuvinte ai voie să spui multe dar să nu spui nimic din ce te deranjează cu adevărat. Unii au ajuns adevărați maeștri în a părea într-un anumit fel, a folosi vorbe meșteșugite (știi tu, gardul și leopardul), dar interiorul lor este trădat de boli care arată că acolo este un dezechilibru între ce se spune și ce se simte cu adevărat.

Dacă vei evita conflictele ca să păstrezi pacea, vei porni un război în interiorul tău, se spune. Și mulți oameni asta fac doar ca să mențină o pace aparentă, exterioară, evitându-i pe cei care spun direct ce gândesc și pentru care „diplomat” este doar numele unei prăjituri.

Oricât ar încerca să se ascundă, omul cu război în el va ieși în evidență prin gesturi care îl trădează, vorbe, dar mai ales prin boli. Ideea este că adevărul nu poate fi ținut ascuns la nesfârșit. Apar și semne și avertismente că e momentul asumării adevărului.
Momentul de Lună plină este cel care scoate la suprafață multe conflicte ascunse și negate.

Duminică, 28 martie 2021, la ora 21.48, ora României, va avea loc momentul de Lună plină În Balanță, zodia diplomației (printre altele) .

Ce să se așteptăm, care sunt semnele și ce boli pot apărea în cazul minciunii de sine, pardon, a diplomației, voi povesti într-un live sâmbătă, 27.03, de la ora 19.45, transmis pe pagina mea de Facebook și pe canalul meu YouTube.

Te aștept cu drag!

Edith Kadar

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: