New Video Upload : NU POȚI ÎNCEPE NIMIC NOU DACĂ NU EȘTI DISPUS(Ă) SĂ DAI DRUMUL LA VECHI

NU POȚI ÎNCEPE NIMIC NOU DACĂ NU EȘTI DISPUS(Ă) SĂ DAI DRUMUL LA VECHI
NU POȚI ÎNCEPE NIMIC NOU DACĂ NU EȘTI DISPUS(Ă) SĂ DAI DRUMUL LA VECHI – Luna Nouă în Pești, 13.03.2021

Da, știu, sună a clișeu. Și totuși e una dintre acele afirmații frecvent folosite în teorie, dar rar aplicată în practică.

Cu toții ne dorim schimbarea și, dacă se poate, am vrea să fie o schimbare NUMAI în bine, rapidă, fără deranj, în beneficiul nostru, cu floricele și inimioare ca pe Facebook, if you please!

Ne atrage schimbarea cu condiția să facem noi cât mai puțin, să pe prefacem că ieșim din zona de confort, să se schimbe ceilalți cât mai mult pentru ca nouă să ne fie bine, iar această schimbare a altora să se facă mai des și mai în liniște pentru a nu ne deranja zen-ul și feng shui-ul nostru de oameni perfecți care suntem!

Hai să recunoaștem: ne place schimbarea, dar nu ne place să ne schimbăm; e prea mult de muncă, prea mult deranj, iar noi nu mai suportăm așa ceva pentru că am suferit destul în viață, bietele victime care suntem!

Măi, omule, nu se poate să avem parte de schimbare în viață, să ni se întâmple ceva (mai) bun, dacă nu suntem dispuși să renunțăm la ce ne face rău, răi, nefericiți, neîmpliniți, triști, încrâncenați, intoleranți. Adică să renunțăm la ce ne-a adus acum, aici, în suferința fizică, emoțională, sufletească; să renunțăm la vechi.

Să ne imaginăm că vrem să ne renovăm casa. Mai întâi e nevoie să scăpăm de obiectele și hainele vechi, altfel cele noi nu au loc. E nevoie să înlocuim țevile de apă și cablurile de curent cu altele noi, mai rezistente, pentru a ține mulți ani de acum încolo. Va trebui să dăm jos vechea tencuială, vechiul tapet, pentru a aduce noul pe pereți. Și va trebui să renunțăm la mobilierul vechi pentru a face loc celui nou.
Dacă nu scoatem ce e vechi, vom schimba doar câteva lucruri minore, dar totul va rămâne același vechi, în esență.

Aruncând vechiul facem loc noului.

La fel se întâmplă și în viața noastră. Cu toții știm că o schimbare profundă apare doar după ce schimbăm gândirea, obiceiurile și viziunea asupra viitorului nostru. Nu putem avea un viitor liniștit și fericit dacă vom continua să fim victime, adică să dăm vina tot timpul pe alții, să credem că noi nu am făcut nimic rău și că suntem nefericiți doar din cauză că alții ne-au făcut și ne-au dres viața noastră cum au vrut mușchii lor; de parcă cineva ne-ar putea face ceva rău fără permisiunea noastră.
E ca și cum am spune că au intrat hoții în casă, și ne-am plânge de ghinionul nostru, dar uităm să spunem că am lăsat ușa deschisă.
Nu putem spune că „vai, omul acela m-a făcut nefericit(ă)”. Sau putem, dar ne mințim. Cum poate cineva să ne facă rău dacă noi nu permitem asta și stabilim granițe foarte clare? Nu poate. Decât dacă noi nu vrem să facem nimic din toate astea.

Nu putem deveni fericiți într-o relație, indiferent de natura ei, dacă vom continua să denigrăm relația și partenerul.
Nu putem avea liniște interioară atât timp cât în noi este război continuu.
Nu putem fi apreciați de alții dacă îi bârfim pe toți, îi denigrăm, dar mai ales când ne facem nouă asta.
Nu putem fi pe placul altora dacă nu suntem pe placul nostru.
Nu vom avea o lume mai bună dacă vom continua să desființăm – cu gândul, vorba și fapta – restul lumii.
Nu vom avea parte de nimic nou în viață dacă vom continua să alimentăm obiceiurile vechi care ne-au creat problemele.

Albert Einstein spunea că definiția nebuniei este să faci la nesfârșit același lucru și să aștepți de fiecare dată un alt rezultat.

Schimbarea nu este grea. Schimbarea este neplăcută pentru că ne scoate din zona de confort, ne obligă să ne asumăm respunsabilitatea pentru TOT ce e legat de viața noastră, ne forțează să ne uităm din ce în ce mai des în noi și să înțelegem că tot ceea ce ne deranjează la alții este nerezolvat în noi.
Dacă nu suntem dispuși să renunțăm la „beneficiile” de a fi victimă, nu se va întâmpla nimic nou în noi, în viața și sănătatea noastră.

Cel mai bun moment de a începe ceva nou este cel de Lună Nouă. În martie, Luna Nouă va avea loc la data de 13, ora 12.22 (ora României), în Pești, zodia care ne învață spiritualitatea și înțelepciunea profundă, zodia care încheie un ciclu pentru ca unul nou să înceapă cu Berbecul.

Ce mesaj ne aduce acest moment de Lună Nouă în Pești și ce ar trebui să facem, voi vorbi pe larg într-o emisiune în direct vineri, 12 martie, de la ora 20.30, ora României.

Poți vedea emisiunea pe una din paginile mele de Facebook sau pe canalul meu YouTube.

Te aștept cu drag!

Edith Kadar

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: