New Video Upload : VIITORUL E CREAT DE CEEA CE EȘTI CU ADEVĂRAT, NU DE CEEA CE VREI SĂ PARI

VIITORUL E CREAT DE CEEA CE EȘTI CU ADEVĂRAT, NU DE CEEA CE VREI SĂ PARI
VIITORUL E CREAT DE CEEA CE EȘTI CU ADEVĂRAT, NU DE CEEA CE VREI SĂ PARI – Marte în Taur

„Hainele cele noi ale împăratului” de Hans Christian Andersen spune povestea unui împărat ce iubea atât de mult hainele încât cheltuia toți banii doar pe el, neglijând poporul. Într-una din zile au apărut la curte doi oameni care se dădeau țesători, dar care erau escroci de fapt. Ei au spus că pot țese o stofă specială pe care o pot vedea doar oamenii deștepți și cei care erau buni în ceea ce făceau. Împăratul a acceptat imediat și a dat mulți bani celor doi.
Vestea despre stofa ce se țesea s-a împrăștiat rapid, iar oamenii erau foarte curioși să vadă dacă vecinii erau proști sau nu (deci nu de ei erau curioși!).

Urmarea poveștii o cunoașteți: de fapt nu era nicio țesătură, dar oamenii, inclusiv împăratul, nu au recunoscut că acesta era dezbrăcat de frica de a nu fi văzuți de ceilalți drept proști.
Doar un copil, un suflet nevinovat, a spus adevărul: împăratul era dezbrăcat.

Am început cu acest basm pentru că el ilustrează foarte bine subiectul pe care l-am ales pentru astăzi.
În ultima perioadă, mai ales de când cu pandemia, mulți au ales să își pună măști pentru a poza în ceva ce nu sunt. Desigur, nu vorbesc despre măștile purtate la propriu, ci despre cele din spatele bucăților de pânză.

A fi ceva sau cineva important este o dorință a multora, fără să își dea seama că ei deja sunt foarte importanți pentru momentul din viață la care au ajuns.

Dacă nu ar fi atât de preocupați să observe „hainele cele noi” ale altora și s-ar uita la ei, oamenii s-ar putea observa cine sunt CU ADEVĂRAT, s-ar accepta și ar lucra cu ei înșiși.
Doar că oamenii fac ceea ce au fost învățați să facă: să se uite în afară, să arate cu degetul, să atragă atenția, să dea sfaturi altora cum să se comporte și cum să vorbească pentru a nu-i supăra pe ei, sfătuitorii.

Doar că omul nu poate vedea la celălalt decât ceea ce este nerezolvat la el. Și în timp ce își trăiește zilele căutând și vânând greșeli ale altora, viața lui se scurge fără a îi aducă e vreo bucurie. De ce? Pentru că acel om este prea preocupat să se bucure pe moment de greșeala pe care a găsit-o la alții.

Viața fiecăruia este construită după chipul și asemănarea trăirii interioare, a ceea ce este CU ADEVĂRAT, și nu ce susține că este.
Ca în basm: oamenii vedeau realitatea, goliciunea împăratului, dar nu au vrut să recunoască de frica a ce vor spune ceilalți.

Faptul că tu, omule, vezi și simți cu adevărat ce se întâmplă, dar alegi să fii lup moralist, nu te va face fericit, nu îți va crea o viață liniștită.
Nu ce vrei să pari îți construiește viața, ci ceea ce simți de fapt; adică frica devine constructorul vieții tale.

Acest an, 2021, îi va zgudui puternic pe cei care refuză să vadă adevărul și aleg să pară cine nu sunt.

Pe data de 07 ianuarie, la ora 00.28 ora României, planeta acțiunii, a reacțiunii, a războiului – Marte – va intra în zodia Taurului unde se află deja Uranus (planeta surprizelor, neprevăzutului și tehnologiei) și Lilith (ce ține omul ascuns, ce nu știe, necunoscutul care îi condiționează viața).

Despre toate acestea voi vorbi într-un live miercuri, 06 ianuarie 2021, de la ora 19.45 (ora României).

Te aștept cu drag.

Edith Kadar

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: