New Video Upload : CINE AI FI TU DACĂ NU ȚI-AR SPUNE ALȚII CUM SĂ FII ȘI CE SĂ FACI?

CINE AI FI TU DACĂ NU ȚI-AR SPUNE ALȚII CUM SĂ FII ȘI CE SĂ FACI?
CINE AI FI TU DACĂ NU ȚI-AR SPUNE ALȚII CUM SĂ FII ȘI CE SĂ FACI?

Că din copilărie suntem „dresați” să fim cuminți și să nu supărăm pe mami, tati, pe nenea sau pe tanti, se știe.

Copiii se nasc cu personalități distincte, vin cu toată înformația familiilor celor doi părinți și ei aleg ce să experimenteze. Asta până ce părinții iau hotărârea că pruncii habar n-au de nimic, și că va trebui să-și suflece mânecile și să pompeze în ei noțiuni de comportament care să-i ajute în viață.

Dacă am face un pas în spate și am privi informația în ansamblu, am vedea punctul slab al acestui tip de gândire: ce poate să-și învețe copilul un părinte plin de frici și nesiguranțe altceva decât să fie scuturat și stăpânit de frici și de nesiguranțe? Cum poate fi învățat un copil ce este iubirea dacă tot ce vede acasă este violența de toate tipurile, nemulțumirea, furia și intoleranța? Cum să primească un copil educația de a fi alături de cei în nevoie dacă acasă aude doar părerile negative ale familiei legate de oameni? Cum poate fi învățat un copil să nu judece dacă tot ce aude acasă sunt comentarii negative la adresa oricui enervează părinții?

Așa încât dacă suntem corecți (și nu politically correct) putem clar afirma că urmașii sunt continuarea părinților și bunicilor, au aceleași apucături; și e normal deoarece generațiile sunt educate după același set de reguli demult expirate, și totuși neschimbate.

Dacă din fragedă pruncie copiii sunt învățați că unica lor valoare este atunci când îi fac pe ceilalți fericiți, putem spune cu siguranță că la vârsta adultă aceștia vor face același lucru: își vor petrece viața uitând de ei și punându-i pe alții pe primele locuri. Iar dacă ei vor ajunge părinți ce crezi că îi vor educa pe copiii lor să facă? Ceva diferit cumva? Nu. Își vor învăța urmașii să fie copii fidele ale lor.

Majoritatea dintre noi trecem prin aceste stadii. Diferența o face momentul în care aflăm că mai există și altă variantă de trăire, că există posibilitatea de a ne schimba și a ne adapta la nou, și că nu este obligatoriu să facem fix ce ne-au zis și cum ne-au zis alții, ci avem liber să descoperim variantele noastre de trăire.

Iar odată conștientizate alte variante de trăire și de ființare, viața omului se schimbă. Află că fericirea sau nefericirea sunt alegeri proprii, că a urma orbește ce le spun alții și a lua propriile decizii este alegerea lor și nu a altcuiva, și că devin ceea ce au decis atunci când au hotărât să facă cum simt sau să asculte orbește ca să nu supere (adică să fie adulți imaturi emoțional).

„Cine ai fi tu dacă nu ți-ar spune alții cum să fii și ce să faci”, e întrebarea care ar trebui să ne-o punem în fiecare zi. Știu, mulți vor brava și se vor grăbi să spună că ei fac cum vor ei, că nimeni nu le spune lor ce și cum. E suficient să te uiți puțin în viața lor și să vezi că tot ce fac este din dorința de a primi aprecieri și de a evita criticile.

Emisiunea din seara de marți, 05 octombrie transmisă în direct seara de la 20.30 se adresează în special celor care sunt pregătiți și doresc să afle alte variante ale trăirii lor de până atunci. Cei care nu se pot schimba (acum) vor avea doar de comentat cum că e greu, că e simplu să spui, etc.

Cel mai bun moment de schimbare este Luna Nouă care în octombrie va avea loc în Balanță în 06.10, la ora 14.05, ora României.

Te aștept cu drag.

Binețe, Om asumat!

Edith Kadar

P.S. Dacă sunt probleme cu facebook, nu uita să intri pe canalul meu YouTube.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: