New Video Upload : LA CE RENUNȚI PENTRU A-ȚI FI BINE?

LA CE RENUNȚI PENTRU A-ȚI FI BINE?
LA CE RENUNȚI PENTRU A-ȚI FI BINE?

„De ce ar trebui să renunț la ceva?”, mi se răspunde de obicei atunci când pun întrebarea. „Nu se poate să fie totul? Vreau totul!”, continuă omul.

Vezi tu, de fiecare dată când apare o schimbare în viața noastră înseamnă că am renunțat la ceva: la vechi. Am renunțat la comportamente vechi, la programe vechi, la obiceiuri vechi. Am renunțat la vechiul stil de gândire, la starea de victimă, la aceleași șabloane de a cerși atenția, de a impune celorlalți un anumit comportament pentru a fi noi în centrul atenției. Am renunțat la părerea proastă despre noi și alții. Am renunțat la ideea că nu vom reuși și că succesul nu este pentru noi.

Nimic nou nu poate apărea dacă nu lăsăm din mână ceva vechi.
Pentru a ne vindeca va trebui să dăm drumul la boală și la beneficiile ei: atenția celorlalți, ajutorul pe care îl dau ceilalți, plângeri și justificări non-stop de ce la noi nu se poate ca la ceilalți.
Pentru a avea bani va trebui să dăm drumul la sărăcie și la convingerile limitative că noi nu merităm nimic, că banii n-aduc fericirea, că-s ochiul dracului, etc.
Pentru a ne place de noi va trebui să dăm drumul la ce spun alții despre noi și ce ne-a făcut să renunțăm la noi.
Pentru a avea parte de adevăr trebuie să dăm drumul la tot ce e minciună în viața noastră, să ne asumăm responsabilitatea pentru ce spunem și facem și să devenim reali cu adevărat, nu doar în meme-urile de pe facebook.

Pentru a ne dezvolta personal va trebui să renunțăm la atașamentele materiale, la dorințele care ne fac să rătăcim drumul spre noi înșine.
Pentru a ne reconecta la spirit va trebui să renunțăm la gălăgia continuă a minții maimuță, să învățăm să ne vulnerabilizăm și să mergem mai departe indiferent de părerea celorlalți.

Atunci când ni se pare că totul ni se cuvine, că toți ceilalți ar trebui să se schimbe pentru că noi suntem perfecți așa cum suntem, apare acea rătăcire a minții, întunecare a rațiunii și exacerbare a orgoliului. Ca și cum conexiunea cu Universul ar fi întreruptă, asemănător cu o eclipsă.

Când nu suntem dispuși să dăm drumul la ceva pentru a face loc la altceva sau altcuiva, cantitatea enormă de balast vechi ne va îngropa energetic și ne va duce la epuizare și boală.

Că e momentul să dăm drumul lucrurilor, relațiilor, concepțiilor care nu ne mai ajută în dezvoltare, ne-o „spune” Luna Plină în Săgetător, zodia eliberării, a rațiunii și înțelepciunii.
Momentul va avea loc miercuri, 26.05, ora 14.14 (ora României), și va fi dublat de o eclipsă totală de Lună; asta înseamnă că între Soare și Lună se interpune Pământul.

Simbolic, Soarele reprezintă puterea, vitalitatea, dar și orgoliul, Luna reprezintă emoțiile și intuiția, iar Pământul reprezintă (printre altele) atașamentele.

Mai multe despre acest subiect voi vorbi marți, 25 mai, de la ora 20.30 (ora României) într-o emisiune în direct transmisă pe pagina mea de Facebook și pe canalul meu YouTube.

Te aștept cu drag.

Binețe, Om înțelept!

Edith Kadar

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: