New Video Upload : CUVINTELE CONSTRUIESC SAU DISTRUG LUMEA TA – Mercur retrograd în Gemeni

CUVINTELE CONSTRUIESC SAU DISTRUG LUMEA TA – Mercur retrograd în Gemeni
CUVINTELE CONSTRUIESC SAU DISTRUG LUMEA TA – Mercur retrograd în Gemeni

Suntem obișnuiți să folosim cuvintele ca pe ceva automat, ceva la care nu ne mai gândim, și le rostim fără să fim atenți la conținut și conștienți de puterea lor.

Desigur, în teorie cu toții știm asta. Doar că practica arată mult diferit.
„Au fost doar vorbe, ce te agiți așa, de ce pui la suflet?!”, auzim sau spunem deseori, ca și cum asta ar trebui să șteargă pe loc impactul vorbelor necontrolate ce lovesc ca niște bolovani.

Doar că vorba, cuvântul rostit, este energie și creează. Ce anume? Lumea pozitivă sau negativă, depinde la ce dăm drumul.
Înainte de a scoate pe gură cuvinte, avem gândurile, iar acestea își fac loc spre mintea noastră care decide dacă le formulăm sau nu prin vorbire. Dar odată exprimate, cuvintele creează lumea noastră: a luminii, dacă gândurile, intențiile și vorbele sunt pline de iubire și de respect, sau a întunericului, dacă ceea ce gândim este plin de ură, ranchiună, invidie, încrâncenare.

Dacă am ști cât de puternic este cuvântul și cum ne modelează viața, am fi infinit mai atenți la ceea ce gândim și exprimăm. Din păcate nimeni nu ne învață igiena comunicării; iar asta nu înseamnă deloc să vorbim politically correct, pentru că și asta e o minciună.

A fi atenți la vorbe nu înseamnă să ne blocăm gândurile întunecate și să le ascundem în spatele unui zâmbet fals și a unor vorbe corecte gramatical, dar neadevărate emoțional.
Degeaba spunem vorbe frumoase dacă ele nu sunt susținute și de gânduri la fel de frumoase.
Gândurile sunt cele care creează, ele generează energia care se transmite celorlalți. Degeaba spunem vorbe frumoase; dacă gândurile sunt urâte, acea energie urâtă va crea lumea. Nu forma, ci fondul creează.

Am fost învățați și educați să mințim, adică să spunem ceea ce e corect chiar dacă nu e adevărat. Am fost încurajați să negăm ce simțim și să împachetăm totul frumos, și ni s-a spus că acela e adevărul. Am fost încurajați să credem că dacă vorbim frumos nu mai contează ce gândim și simțim.
Părinții își învață copiii să vorbească frumos, să nu țină cont de ceea ce simt și să nu-i facă de rușine; deci să mintă. Iar cu trecerea anilor acesta devine felul principal de trai.

Doar că Universul nu ține cont de formă ci de esență, de fond. Putem minți până nu mai știm ce e real și ce nu, dar Universul va scoate întotdeauna adevărul la suprafață, oricât de profund ar fi îngropat și în câte lanțuri grele ar fi legat.

Adevărul va ieși la suprafață întotdeauna!

Desigur, noi, oamenii, primim averismente, primim amânări pentru a avea posibilitatea și timpul de a corecta și a îndrepta lucrurile. Ni se dau șanse pentru a deveni conștienți de puterea cuvântului care creează. Dar dacă vom da cu piciorul și vom alege superficialitatea, consecințele nu vor întârzia să apară.

Un asemenea moment de revizuire a vieții apare când planeta comunicării, Mercur, intră în mișcare retrogradă. În 30 mai la ora 1.35 (ora României) Mercur va începe mișcarea aparent retrogradă în zodia lui, Gemenii.
Despre ce probleme pot apărea dacă nu suntem atenți ca ceea ce simțim și ceea ce spunem să fie același lucru, voi povesti într-o transmisiune în direct sâmbătă, 29 mai, de la ora 20.30, pe canalul meu YouTube și pe pagina mea Facebook.

Te aștept cu drag.

Binețe, Om înțelept!

Edith Kadar

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: