New Video Upload : AI VIAȚA PE CARE O AI PENTRU CĂ FACI PREA PUȚIN SĂ AI ALTCEVA

AI VIAȚA PE CARE O AI PENTRU CĂ FACI PREA PUȚIN SĂ AI ALTCEVA
AI VIAȚA PE CARE O AI PENTRU CĂ FACI PREA PUȚIN SĂ AI ALTCEVA

Cu toții ne dorim bunăstare, fericire, să avem bani, respectul celorlalți, să fim realizați, adică să fim ceea ce am văzut în filme. Așa ne-am făcut o idee despre ce înseamnă să fii bogat și fericit, pentru că în familie prea puțini am fost învățați că bogăția și fericirea sunt stări și nu obiecte sau dorințe.

De mici ajungem să visăm la fastul și la ceea ce ni se arată în filme și ce ne formăm ca etalon.
Dacă acasă am avut părinți nefericiți, ne-am găsit scăparea citind cărți siropoase sau uitându-ne la seriale gen telenovele. Știu că tu nu, niciodată; eu vorbesc despre noi, ăștia care recunoaștem că am făcut-o.
Dacă am avut norocul să avem părinți fericiți, care se iubeau, ei ne-au fost etalonul pentru viitor. De altfel, exemplul părinților este inspirația noastră de mai târziu de a face și noi la fel sau exact invers.

Eh, și acum mă adresez ție, celui ce citești acum: cum e viața ta? E împlinită, ai tot ce ai visat? E nefericită și îi înjuri pe vinovații deja consacrați: dracul care te-a pus și Dumnezeu care te bate?

Ce ai făcut tu practic pentru a schimba starea de lucruri din rea în din ce în ce mai bună? Te plângi într-una la toți și de toți? Așa, și ți s-au rezolvat lucrurile, viața s-a transformat într-una cu lapte și miere?
În afară de a te lamenta într-una, de a comenta non-stop, de a-i judeca pe toți cei care îndrăznesc să fie sau să aibă mai mult decât tine, CE AI FĂCUT PRACTIC SĂ SCHIMBI TOTUL?

În afară de teorie și vorbărie multă gen „da, e frumos ce spui, dar e așa de greu în realitate”, sau „ce știi tu cât de greu îmi este mie”, sau consacratul „dacă aș fi știut mai repede, acum e prea târziu”, ce altceva faci în practică?
De unde știi cât este de greu dacă nu ai încercat decât foarte puțin?
De unde știi cât de greu le este altora să poți afirma că ție ți-e mai greu decât lor?
De unde știi că nu ți s-a spus mai devreme, dar ai ales să ignori mesajul și să consideri mesagerul nebun sau deplasat?
Ce înseamnă „prea târziu”? În comparație cu ce?

Când ai de gând să taci, să îți folosești energia irosită pe lamentări pentru a intra în tine, a vedea care este, de fapt, problema, să deblochezi și să mergi mai departe? Tu nu vezi că de la atâta plâns de milă și comentarii răutăcioase nu ți-a mai rămas energie să schimbi ceva la viața ta, să te schimbi? Tu nu vezi că totul se irosește așa: energia ta, viața ta, visele tale?

Dragă om, tu ai viața pe care o ai pentru că atât ai muncit, atât ai investit în ea.
E mult, e puțin? Tu știi, tu simți.

Nimeni nu poate face ceva în și cu viața ta fără permisiunea ta. Cât dai atâta primești. Vrei mai mult? Dă mai mult, dar nu în teorie, ci în practică, în acțiune.

Despre toate acestea și ce e de făcut, te invit să afli urmărind emisiunea mea live de vineri, 16 aprilie, transmisă de la ora 19.45 pe pagina mea de Facebook și pe canalul meu YouTube.

Te aștept cu drag!

Binețe, Om înțelept!

Edith Kadar

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: