New Video Upload : VIAȚA TRĂITĂ DUPĂ APRECIEREA ȘI APROBAREA CELORLALȚI

VIAȚA TRĂITĂ DUPĂ APRECIEREA ȘI APROBAREA CELORLALȚI
VIAȚA TRĂITĂ DUPĂ APRECIEREA ȘI APROBAREA CELORLALȚI

Că așteptăm validarea din partea celorlalți, se știe.
Că dacă cineva nu este de acord cu noi suntem în stare să ne indispunem ore sau zile întregi, și asta se poate lesne vedea.
Dacă 9 din 10 persoane ne spun că suntem buni dar una strâmbă din nas, o vom crede pe cea care nu și-a dat binecuvântarea.

Cât de ciudați putem fi noi, oamenii? Adică dacă nu sunt ceilalți de acord cu ce vrem să facem sau să spunem, dacă nu ne sunt aprobate în unanimitate gândurile, dorințele și intențiile, suntem în stare să ne punem pe noi la îndoială sau chiar să renunțăm la ce ne-am propus să facem și în ce credem.

Desigur, vor fi persoane care vor spune sau vor gândi că ele nu s-au luat NICIODATĂ după gura lumii și că au fost independente și neafectate dintotdeauna. Ne bucurăm pentru ele, pentru copilăria lor fericită când nu au fost deloc influențate de părerea părinților sau/și a profesorilor.

Eu mă adresez acum celor care au această problemă.

De mici am fost învățați să ascultăm de adulți, altfel îi deranjăm și îi supărăm. Și pentru a nu ne simți izolați și ignorați, am încercat să facem pe placul lor chiar dacă asta a însemnat să nu ne placă nouă.
Și așa am văzut că primim aprecierea și aprobarea oamenilor mari dacă facem cum au zis ei. Ce s-a format astfel? Un program care rămâne activ și la vârsta adultă, până ce ne deșteptăm și realizăm condiționarea în care trăim.

Dar de ce avem nevoie de aprobarea celorlalți?
De ce nu putem fi liniștiți, fericiți și împăcați cu noi indiferent de ce spun alții despre noi?
De ce ne apreciem doar dacă și alții ne apreciază?

Despre toate acestea și multe altele voi vorbi în cadrul unei transmisiuni live vineri, 22 ianuarie, de la ora 19.45, ora României, ce poate fi urmărită pe pagina mea de Facebook și pe canalul meu YouTube.

Te aștept cu drag!

Binețe, Om înțelept!

Edith Kadar

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: