New Video Upload : LUMEA TA, CREAȚIA TA

LUMEA TA, CREAȚIA TA
LUMEA TA, CREAȚIA TA

Cum arată lumea ta? E veselă sau tristă? E liberă? E îngrădită?
La ce lume mă refer? Nu la cea pe care o vezi în afara ta, ci la cea din interiorul tău. Știi tu, cea în care simți (sau nu mai simți nimic), trăiești (sau supraviețuiești), te bucuri (sau refuzi să o faci considerând că nimic și nimeni nu merită), suferi (sau nu), ți-o construiești sau ți-o demolezi în fiecare zi prin gândurile, emoțiile și credințele tale.

Tot ceea ce vezi în afara ta este doar o reflexie a ceea ce este înăuntrul tău. Cu alte cuvinte, nu poți vedea în afară decât ce există în interior, ceea ce permit setările pe care le ai.

Dacă ești pesimist, nu poți vedea optimismul lumii, ba chiar te-ar enerva la culme persoanele optimiste și le-ai considera exagerate. De ce? Pentru că setările tale nu îți permit să vezi decât pesimismul, nu ai cum să recunoști, să înțelegi și să accepți optimismul.

Dacă ești plin de frici nu ai cum să înțelegi curajul și asumarea; tot ce poți vedea în orice îți aduce viața este doar ceea ce e legat de frică, doar privești prin „luneta” fricii.

Dacă în lumea ta nu mai există nicio speranță ca tu să reușești în viitor, nu vei putea vedea oportunitățile pe care ți le scoate viața în cale, sau dacă le-ai vedea le-ai considera nedemne de tine și ai găsi scuze de ce să nu faci schimbarea pe care o visezi.

Imaginează-ți că locuiești într-un sat izolat de lume; nu ieși de acolo pentru că doar atât știi. Acolo te comporți așa cum ai fost învățat, cum vezi că se comportă oamenii locului. Aceea este lumea ta, și tot ce auzi de la alții că ar exista în altă parte ți s-ar părea ireal, de neînțeles. De ce? Pentru că nu ai noțiunile de oraș, altă țară, alt continent, nu le înțelegi.

Acum imaginează-ți că vine în acel sat cineva care locuiește în altă țară, care are un stil de viață diferit, de neînțeles pentru tine. Cum să înțelegi poveștile despre muzee, croaziere, despre munți înalți, despre Univers sau despre altceva dacă nu ai mai auzit despre asta? Nu poți pentru că mintea ta nu are nicio imagine despre ce se povestește.
În primă fază vei fi tentat să spui că tot ceea ce ai auzit este ireal, neadevărat, că sunt povești și că cel care vorbește habar nu are de nimic. Tu, cel care nu ai plecat nicăieri din acel sat, vei considera că tot ce e în afara lui este ireal pentru că pentru tine întreaga lume arată ca satul și ca viața ta.

Acum imaginează-ți că ai posibilitatea să pleci și să descoperi lumea.
Ai două posibilități: fie accepți și pleci, descoperind, astfel, lucruri noi în fiecare zi, neștiute până atunci, fie refuzi să ieși din satul tău considerând că tot ce este în afara lui este o minciună sfruntată, o imposibilitate, o himeră; doar n-o să renunți la ceea ce știi și ce consideri că este adevărul absolut, nu?

Acum să revenim la subiectul de azi.
Dacă ți-e frică să faci orice, frica este „satul” din care nu vrei să ieși considerând că dincolo nu mai poate fi nimic.
Dacă consideri că nu vei reuși nimic în viață, aceea este „lumea” ta, adevărul tău.

Dar asta nu înseamnă că ai dreptate și că nu mai există atât de multe oportunități și șanse să îți lărgești lumea și orizontul cunoașterii. Înseamnă doar că te mulțumești să stai în confortul a ceea ce știi și cunoști, a ceea ce poți controla.

Când refuzi să calci dincolo de lumea ta și negi tot ce auzi diferit de ce știi de la alții, e dovadă de suficiență și de neiubire de sine. Un om care se iubește pe sine este un om care explorează și este însetat de cunoaștere.

Orgoliul va face să nu îți asculți intuiția și să te mulțumești cu ceea ce știi.
Iubirea te va face să îți asculți inima și să te deschizi spre cunoaștere și spre nou.

Despre toate acestea ne va „vorbi” Luna plină în Leu din 28 ianuarie.

Te invit la o poveste pe această temă marți, 26 ianuarie, de la ora 19.45, live pe pagina mea de Facebook și pe canalul meu YouTube.

Te aștept cu drag!

Edith Kadar

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: