New Video Upload : RELAȚIILE DIFICILE – CE NE ÎNVAȚĂ ELE ȘI CUM NE POT SCHIMBA VIAȚA (Luna Nouă în Balanță, 16.10.2020)

RELAȚIILE DIFICILE – CE NE ÎNVAȚĂ ELE ȘI CUM NE POT SCHIMBA VIAȚA (Luna Nouă în Balanță, 16.10.2020)
Cu toții am avut parte în viață de una sau mai multe relații care ne-au dat bătăi de cap. Fie că era vorba despre copiii sau părinții noștri, despre colegi, vecini sau partenerii de viață, relația ne-a pus la încercare răbdarea și ne-a făcut să ne întrebăm ce am făcut atât de rău încât să merităm asta.

Primul impuls este să spunem că celălalt este de vină, că dacă ar fi altfel, dacă el/ea s-ar schimba, dacă nu ar mai face ce face, etc., noi am fi bine, iar viața ne-ar fi perfectă.
Și de aici până la a căuta vinovați de serviciu mai e un singur pas: „m-a bătut Dumnezeu…”, „dracul m-a pus…”, „sufăr ca Iisus pe cruce din cauza lui X-ulescu…”, „toți au noroc în viață, doar eu nu…”, etc. Toți sunt de vină în afară de noi, deși e viața noastră.

Da, atât timp cât căutăm țapi ispășitori spre care să arătăm acuzator cu degetul, suferința va continua, ba chiar se va amplifica, ducându-ne la boli.
Cât timp vom privi în afara și nu în interiorul nostru problemele nu se vor rezolva, din contră, vor apărea mai multe persoane cu care să avem relații dificile.

Doar că, vezi tu Omule, ce este în afară este în interiorul nostru; iar până ce nu acceptăm acest lucru, vom fi departe de liniște și pace sufletească.

Acel om cu care avem o relație dificilă vine și ne ține o oglindă puternică, și vrea să ne învețe o lecție la fel de puternică: NOI SUNTEM AȘA CUM ÎI VEDEM PE CEI CARE NE CREEAZĂ PROBLEME!

Chiar dacă tendința este să spunem un NU hotărât urmat de argumentări la nesfârșit, NOI SUNTEM EXACT AȘA CUM ÎI DESCRIEM PE CEI CE NE ENERVEAZĂ!

Dacă am fi perfecți, așa cum susținem, nu am pierde atâta energie și timp să îi denigrăm pe ceilalți.
Dacă am fi pe jumătate atât de inocenți pe cât susținem, ne-am vedea de viață și am ignora ce nu ne convine.
Dacă am fi atât de buni la suflet cum ne batem cu pumnii-n piept, nu am bălăcări, bârfi și desființa din vorbe pe cel care „ne face viața amară”.

AM FI MAI BUNI DECÂT EI! Punct.

Despre relațiile dificile cu ceilalți, dar mai ales cu noi înține, va fi tema de lucru pe care ne-o propune Luna Nouă în Balanță ce va avea loc vineri, 16.10, ora 22.31, ora României.

Despre relațiile dificile, lecțiile lor și efectele asupra noastră la toate nivelurile voi vorbi azi, joi, 15 octombrie, într-un live transmis de la ora 17.30 pe pagina mea Facebook și pe canalul meu YouTube.

Te aștept cu drag!

Edith Kadar

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: