New Video Upload : PERSPECTIVE – Avem în viață doar ceea ce vrem să vedem

PERSPECTIVE – Avem în viață doar ceea ce vrem să vedem
Viața ni se pare, de multe ori, grea pentru că o vedem doar dintr-un singur punct, dintr-o singură perspectivă. Dar fiecare întâmplare a vieții noastre are un rost, un sens, și poate fi văzută din mai multe unghiuri. Perspective.

Ceea ce ție ți se pare greu, pentru alții este ușor rezolvabil. De ce? Pentru că fiecare om vede același lucru altfel. Și nimeni nu se înșală, nimeni nu greșește. Cu toții au dreptate.

Imaginează-ți că treci pe lângă o clădire cu multe etaje și, deci, cu multe apartamente de locuit. Te uiți la clădire și observi: ce culoare are, ce înălțime, cum e zugrăvită, dacă are spațiu verde, cum arată geamurile și balcoanele, etc. Dar apoi vine cineva și îți povestește cum arată aceeași clădire pe dinăuntru, holurile, casa scărilor. Altcineva îți va povesti despre pictura murală de pe peretele din spate. Apoi, fiecare locatar îți va putea povesti cum arată casa lor și perspectiva lor asupra blocului și a vecinilor.
Unii îți vor spune doar lucruri negative, în timp ce alții vor vorbi cu drag despre zonă și oamenii pe care îi întâlnește în fiecare zi.
Unii nu cunosc decât unul sau doi vecini, și tot ce știu e drumul către locuința lor. Alții vor ști să îți povestească despre fiecare vecin cu lux de amănunte.

La fel este și în viață: dacă vedem viața doar din unghiul bolii sau a suferinței, nu putem vedea sănătatea și binele. Nu că ele nu ar exista, dar nu le putem vedea din cauză că perspectiva pe care o avem nu ne permite altceva.

Despre limitarea în viață din cauza refuzului de a vedea și accepta și alte perspective voi vorbi într-un live azi, luni, 07 septembrie, de la ora 15.30 pe Facebook și pe canalul meu YouTube.

Te aștept cu drag!

Binețe, Om fain!

Edith Kadar

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: