New Video Upload : ÎN CĂUTAREA DIVINULUI FEMININ RĂTĂCIT ÎN TIMP

ÎN CĂUTAREA DIVINULUI FEMININ RĂTĂCIT ÎN TIMP
ÎN CĂUTAREA DIVINULUI FEMININ RĂTĂCIT ÎN TIMP

Disclaimer: acest material nu este despre feminism și nici nu este împotriva bărbaților; el se vrea a reaminti femeilor că ele sunt creatoarele lumii, și că puterea, caracterul și calitatea lor definește calitatea lumii în care trăim.

* * * * *

Se știe că femeia este foarte importantă; nu pentru că bărbatul nu ar fi, ci pentru că dacă nu ar exista pântecele ei, nu ar exista nici bărbați, nici femei.

Istoria cunoscută a arătat clar că femeia nu mai este ceea ce e menit pentru ea să fie: mamă, iubită, soție, fiică, zeiță creatoare. Încetul cu încetul femeia s-a lăsat convinsă că ceea ce face ea nu este important, și și-a cedat puterea personală crezându-i pe alții că ea nu valorează nimic și că trebuie să se mulțumească cu firimituri de atenție și de amabilitate.

În timp, cumva, bărbații au fost convinși că femeia nu mai merită atenția, tandrețea, respectul și iubirea lor. Femeia a ajuns să facă totul în casă, și să i se spună că nu face nimic.

Cumva, în timp, femeia a uitat că Dumnezeu a creat bărbatul și femeia deopotrivă, din aceeași energie de aceeași calitate, și că cele două polarități erau menite să se echilibreze una pe cealaltă. Aceasta este și una dintre Legile Universului, legea POLARITĂȚII, care spune că „Totul este dublu, orice lucru are doi poli, totul are doua extreme, asemanatorul si neasemanatorul au aceeasi semnificatie, polii opusi au o natura identica, insa de grade diferite, extremele se ating, toate adevarurile nu sunt decat semi-adevaruri, toate paradoxurile pot fi conciliate.”

Undeva în timp totul s-a dezechilibrat: bărbații au fost numiți puternici iar femeile slabe. Desigur, puțini ar recunoaște acum că femeile nu ar fi egale în drepturi cu bărbații. Totul e frumos, în aparență. Dar dincolo de gard e un leopard periculos: lipsa de respect față de energia feminină atât a bărbaților, dar și a femeilor.

Femeia naște bărbatul. Dar cum este un bărbat ce provine dintr-o femeie dezechilibrată, devalorizată, care și-a cedat puterea personală? Este dezechilibrat energetic; e ca o balanță înclinată doar într-o singură parte. Este bărbatul rămas singur din punct de vedere energetic, și care compensează devenind agresiv, arogant, lipsit de respect, bătăuș, egoist, individualist.

Cu cât femeia-mamă se consideră mai ștearsă și mai neimportantă, cu atât băiatul, viitorul bărbat, va fi mai dezechilibrat și va încerca să compenseze altfel: prin alcool, bătăi, abuzuri de toate felurile, etc.

Doar că atât femeia cât și bărbatul conțin ambele polarități: bărbatul are și energie feminină, ANIMA, în timp ce femeia are și energie masculină, ANIMUS.

O femeie care renunță la feminitate cum va deveni? Masculină, războinică; e feminista.
Un bărbat care renunță la energia lui feminină (pentru a nu fi considerat slab) cum va deveni? Agresiv, războinic; e misoginul.

Uită-te puțin la lumea de azi și vei vedea peste tot agresivitate, caracteristică a energiei masculine dezechilibrate.

Ceea ce ar putea acum echilibra întreaga lume ar fi restabilirea energiei uitate, energia feminină creată de la începutul timpurilor.

Abia când fiecare femeie va vrea să își reamintească esența ei divină și când bărbatul va accepta să lucreze cu partea lui feminină, energiile se vor echilibra, agresivitatea se va diminua, la fel și intoleranța, iar războaiele își vor pierde sensul.

Ți se pare o utopie? De ce? Doar pentru că nu te-ai gândit până acum la asta? Fii tu prima persoană din mediul tău care o face. Stabilește precedente. Ce ai de pierdut? Devalorizarea? Agresivitatea? Bolile asociate?

Despre DIVINUL FEMININ uitat și rătăcit în timp am povestit miercuri, 28 aprilie 2021, cu începere de la ora 19, cu Beatrice Motiu în cadrul emisiunii Esenta Vietii la Radio Zestrea Pecica. La pupitrul tehnic a fost, ca de obicei, Beres Gabi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: