New Video Upload : ÎN SPATELE FIECĂRUI ADULT NEFERICIT SE ASCUNDE UN COPIL TRAUMATIZAT

ÎN SPATELE FIECĂRUI ADULT NEFERICIT SE ASCUNDE UN COPIL TRAUMATIZAT
Nu, nu vorbesc despre copiii vreunui adult, ci chiar despre copilul interior al acelui adult.

Ce este copilul interior? Este acel aspect din noi care se comportă ca un copil: naiv, ingenuu, nevinovat, pur.
Ne naștem puri, ne naștem perfecți, dar devenim ceea ce suntem programați de către familie, profesori, societate.

Un copil fericit este un copil care are voie să experimenteze, să cunoască, și chiar este încurajat să o facă, desigur sub atenta supraveghere a adulților din viața lui. Lui i se spune ce se poate întâmpla dacă face acel lucru pe care și-l dorește. Nu este umilit și nu i se reproșează greșeli, ci este încurajat să meargă mai departe și să nu se oprească la primul obstacol.

Un copil nefericit este acela căruia nu i se permite să facă ce îi place și ce și-ar dori, care este blocat în permanență de condiționările celor care susțin că îl „iubesc”. Pentru el totul începe cu NU: „nu ai voie”, „nu poți”, „nu mă fă de rușine”, „nu vei reuși niciodată, „nu are rost să încerci”, etc.
El este umilit deseori chiar de către cei în care are încredere, și i se reproșează greșeli minore făcându-l să creadă că e un incapabil și un ratat. De aceea, de cele mai multe ori nu își urmează visul convins fiind de ceilalți că oricum nu poate și că nu merită.

Recunoști vreunul dintre șabloane?

Acel copil va deveni adult: copilul fericit va deveni un om matur echilibrat, capabil să facă tot ce și-a propus, pe când un copil nefericit va deveni un adult și mai nefericit, frustrat, gelos pe alții, ranchiunos, invidios, plin de frici. De ce? Pentru că acel copil interior care a suferit este încă acolo, și vrea atenție.
În spatele unui adult nefericit se ascunde întotdeauna un copil traumatizat care are nevoie de iubire și înțelegere, dar mai ales să învețe ce înseamnă acestea.

Un copil traumatizat se va transforma într-un adult care nu va ști ce este iubirea, care va fi dependent de alții și care se va manifesta fie prin a fi supus, fie tiran.

Cum recunoaștem traumele copilului interior și cum se pot remedia disfuncțiile?
Despre asta voi vorbi într-un live transmis pe pagina mea Facebook și pe canalul meu YouTube vineri, 20.11.2020, cu începere de la ora 19.45 ora României.

Te aștept cu drag!

Binețe, Om înțelept!

Edith Kadar

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: