New Video Upload : SECRETELE DE FAMILIE NU MOR; ELE SUNT „ÎNGROPATE” ÎN GENERAȚIILE URMĂTOARE

SECRETELE DE FAMILIE NU MOR; ELE SUNT „ÎNGROPATE” ÎN GENERAȚIILE URMĂTOARE
SECRETELE DE FAMILIE NU MOR; ELE SUNT „ÎNGROPATE” ÎN GENERAȚIILE URMĂTOARE

Se spune că e bine să lăsăm trecutul să rămână trecut, iar secretele de familie să le lăsăm să moară odată cu dispariția celor care le-a avut.
Doar că, vezi tu, secretele nu mor niciodată; ele se transmit din generație în generație până când cineva, numit de obicei „oaia neagră”, se hotărăște că nu mai vrea aceleași vechi programe, aceleași vechi condiționări. Nu mai vrea să facă aceleași lucruri și să ajungă în același loc ca cei dinaintea lui; se decide să rupă gardul lui „așa trebuie, așa se face” și începe să creeze o alta variantă, respinsă de ceilalți la început.

Dacă ne-am uita puțin în urmă la viața părinților, a bunicilor, a celorlalte rude cunoscute, am putea observa un anumit șablon de gândire și de comportament care a dus la anumite rezultate.
Dacă noi vom face, generație după generație, aceleași lucruri, vom sfârși prin a obține aceleași rezultate. Ca să obținem ceva diferit decât până acum, va trebui să facem altceva, altfel, să gândim altfel, să acționăm diferit.

Nu putem cunoaște iubirea adevărată dacă vom pune accentul pe a agonisi bani și bunuri materiale, așa, ca generațiile anterioare.
Nu putem cunoaște liniștea dacă vom continua să ne certăm pentru orice sau să criticăm și să bârfim pe oricine, așa cum am văzut în familie.
Nu putem cunoaște pacea sufletească dacă în noi există un război continuu între ce vrem, cine suntem cu adevărat și ce se așteaptă de la noi.

Se spune că definiția nebuniei este să faci la nesfârșit aceleași lucruri și să aștepți de fiecare dată alte rezultate.
Nimic nu se va schimba în familie până ce nu va apărea un rebel, un urmaș care nu urmează nicio regulă, se opune la tot, își face propriile reguli și își trasează propriul drum. Desigur, acesta va fi considerat o oaie rătăcită, un rebut, o rușine, un alienat, un nebun. Doar că, știi vorba aia: cei care sunt suficient de nebuni să creadă că pot schimba lumea sunt cei care o vor face.

De ce apar acești rebeli în familie? Pentru a sparge toate zidurile care ascund secrete vechi și mari de familie.
Nimic din ce ni se întâmplă de-a lungul vieții nu se pierde, totul este „fotografiat” și depozitat de ADN-ul nostru; iar acest ADN, cu informațiile pe care le conține de la toate generațiile dinainte, se transmite urmașilor.
Noi ne naștem cu toată cunoașterea strămoșilor noștri; avem în noi toate talentele lor. Dar moștenim și secretele lor, lucrurile și întâmplările nespuse, bine ascunse, care se crede că dispar odată cu moartea fizică. Tot ceea ce nu ne place, ce respingem, ce considerăm rușine, tabu, subiectele pe care le evităm, ascund secrete vechi de familie; ele nu mor, ci rămân „îngropate” în generațiile următoare. Până ce apare nevoia de a ușura povara purtată de atâtea generații și se naște cel care va scoate totul la iveală și va face curățenie: rebelul, „nebunul”, oaia neagră.

În această perioadă s-ar putea să avem multe stări ciudate, să iasă la iveală niște adevăruri care ne scot din zona de confort, să se accelereze căderea măștilor pe care ni le-am confecționat de-a lungul timpului. Vom întâlni oameni care ies din tiparele societății; sau suntem noi aceia și vom fi marginalizați. Secretele de orice fel vor continua să iasă la suprafață, fie că ne place sau nu. este momentul de curățare a ADN-ului nostru de tot ce ne împiedică să mergem mai departe și să fim o variantă nouă, îmbunătățită.
Unii vor reuși, alții nu, iar mulți nici nu vor încerca. Își vor „îmbrățișa” bolile și vor continua să dea vina pe oricine altcineva decât pe ei.

Luna Nouă în Taur din 19 mai ne atrage atenția asupra acestor schimbări majore ce au deja loc. Despre aceste subiecte voi povesti în cadrul unei emisiuni în direct transmisă marți, 16.05.2023, de la ora 20.30. pe canalul meu YouTube și pe pagina mea Facebook.
Te aștept cu drag.

Binețe, Om unic!

Edith Elisabeta Kadar

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: