New Video Upload : VIAȚA PE CARE O TRĂIEȘTI ESTE CADOUL PE CARE ȚI L-AI FĂCUT

VIAȚA PE CARE O TRĂIEȘTI ESTE CADOUL PE CARE ȚI L-AI FĂCUT
VIAȚA PE CARE O TRĂIEȘTI ESTE CADOUL PE CARE ȚI L-AI FĂCUT

Îți vine să crezi sau nu, viața pe care o ai la ora actuală, viața pe care o trăiești, este ceea ce ai creat până acum, este cadoul pe care ți l-ai făcut. E frumos sau nu, totul a depins de tine. Va rămâne la fel sau se va schimba, tot de tine depinde. Tu ești creatorul vieții tale.

Când lucrurile merg bine, e plăcut să știi că tu ai creat acea stare, acea situație. Dar când se întâmplă ceva mai puțin plăcut, a recunoaște că ți-ai făcut-o cu mâna ta nu mai e deloc ceva cu care sa te lauzi, ceva care să recunoști.
Dacă rezultatele sunt așa cum vrei, cum îți place, te lauzi cu reușita ta și explici ce ai facut, cât ai gândit totul și cum ai făcut. Dar dacă ceva nu mai merge așa cum ai făcut tu calculele, cum te-ai așteptat, atitudinea se schimbă, de obicei. Atunci nu mai ești la fel de vorbăreț despre faptul că ceea ce ai obținut este exact la fel, creația ta.

Să luăm un exemplu.
Să presupunem că îți place cineva și că îți dorești o relație de durată cu acea persoană. Faci tot posibilul să o cunoști și să creezi relația pe care ai visat-o. E posibil ca acea persoană să intre în parteneriat cu tine, iar tu să fii în extaz că ai reușit să obții relația ta de vis. Te lauzi, povestești, și te simți învingător.
Însă nu întotdeauna planul inițial se împlinește. După un timp lucrurile încep să se strice, relația s�� se răcească și să se dezintegreze. De ce? Pentru că te-ai grăbit, pentru că nu ai lăsat să treacă suficient timp să va cunoașteți mai bine înainte de a începe o relație, și pentru că ți-ai dorit mai mult să te poți lăuda că ai o relație și nu să te bucuri că ai cunoscut un om care ți se potrivește.
De cele mai multe ori, când lucrurile se strică, nu mai este „meritul” tău, ci atunci celalalt este de vină: celălalt a făcut și a dres, celălalt s-a schimbat și a schimbat regulile. Doar că, vezi tu, nimeni nu te-a obligat să intri cu forța în relație, nimeni nu te-a grăbit; tu ai făcut asta, chiar dacă acum nu mai recunoști. Oricât ai încerca să arăți cu degetul spre celălalt, tu ai luat decizia să accepți relația, și dacă e meritul tău atunci când totul iese cum vrei, la fel este meritul tău și când nu iese.

De câte ori nu-ți ies lucrurile cum ai vrut, ai atras în viața ta o persoană sau o situație pentru că ai de învățat o lecție. Care? Depinde. Poți avea de învățat să nu te mai grăbești așa cum ai făcut până acum; ce te face să crezi că vei reuși ceva ce ți-a adus doar suferință? Poate trebuie să înveți să îți asumi responsabilitatea pentru viața ta și să nu mai dai vine pe alții, așa cum fac copiii. Poate trebuie să înveți să fii atent la nevoile și trăirile tale și nu la a demonstra altora ceva.

Uită-te puțin și sincer la viața ta: îți place? E cadoul pe care ți l-ai făcut. Nu îți place? Tu ți-ai făcut acest „cadou”, fie că îți place sau nu.
Ceea ce ești acum este creația ta.

Mai multe despre acest subiect voi vorbi în cadrul unei emisiuni în direct transmisă vineri, 07.04.2023, de la ora 20.30, pe canalul meu YouTube și pe pagina mea Facebook.
Te aștept cu drag.

Binețe, Om asumat!

Edith Elisabeta Kadar

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: