New Video Upload : LA CE EȘTI DISPUS SĂ RENUNȚI PENTRU A-ȚI FI BINE?

LA CE EȘTI DISPUS SĂ RENUNȚI PENTRU A-ȚI FI BINE?
LA CE EȘTI DISPUS SĂ RENUNȚI PENTRU A-ȚI FI BINE?

„Dar de ce ar trebui să renunț la ceva pentru a-mi fi bine? Nu înțeleg la ce să mai renunț, că am renunțat la tot și nu mi-e bine”, s-ar putea să gândească unii, și din punctul lor de vedere au dreptate. Adică cum să ceri cuiva care a renunțat la fericire, la pace, la iubire, la sănătate, la el însuși, să mai renunțe la ceva?
Păi da, și dacă am renunțat la toate astea atunci ce mai rămâne? Disperare, nemulțumire, frică, furie, neajunsuri, frustrare, apatie, anxietate, depresie. Și ce generează toate astea? Nevoia de CONTROL. Ideea de a controla fiecare aspect al vieții aduce o liniște aparentă, dar adâncește disperarea atunci când vedem că lucrurile, oamenii și viața au reguli proprii și nu le pasă de controlul nostru.
De cele mai multe ori nefericirea nu vine din lipsurile propriu-zise, ci din frustrarea că lucrurile nu au decurs așa cum ne-am imaginat că ar trebui să decurgă.

Cel mai mare motiv al devalorizării și blazării noastre: credem că suferința și nerealizarea viselor este singura variantă la care avem dreptul în viața asta, credem că ceea ce avem este TOT ce putem primi în această existență, și că nu avem voie să încercăm alte variante pentru că „binevoitorii” ne-au spus că nu se poate ceea ce vrem. E ca și cum alegem să stăm într-o peșteră doar pentru că cineva ne-a spus că asta e unica variantă, că toți ceilalți stau în peșteri și că lumina zilei, Soarele și alte locuri de trăit sunt legende, conspirații și invenții, și că dacă ieșim de acolo vom muri cu siguranță; iar noi credem asta fără a cerceta, fără a verifica dacă e adevărat sau nu. Desigur, când suntem educați că a avea curaj să căutăm și alte variante este un păcat pentru care vom fi pedepsiți cu iadul veșnic, vom renunța la curaj rapid. Tot așa vom renunța la tot ce este dincolo de curaj: bucurie, iubire, bunăstare, mulțumire, echilibru.

Acum ies din „noi” și mă adresez ție direct: păi dacă tot ai renunțat la tot ce e bine, de ce nu ai renunța și la ce îți face rău și care te ține departe de orice bine ai putea atinge?
LA CE EȘTI DISPUS SĂ RENUNȚI PENTRU A-ȚI FI BINE?
Ești dispus să renunți la lamentările permanente care te țin în pas cu lumea și care te mențin în atenția celor care te ascultă?
Ești dispus să renunți la „beneficiile” bolii pentru a te vindeca?
Ești dispus să renunți la starea de victimă care îți aduce în viață salvatorii care să facă tot ceea ce tu nu ai chef să faci?
Ești dispus să renunți la furia pe care ți-o creează toți cei care nu fac sau nu spun așa cum simți tu că ai merita, și să-ți miști fundul să faci odată ceva, ORICE, pentru tine?
Ești dispus să renunți la controlul care te duce sigur către auto-distrugere?
Ești dispus să renunți la orgoliu și să faci loc smereniei în viața ta?
ATENȚIE! NU ESTE SUFICIENT SĂ SPUI CĂ DA, VREI! Schimbarea nu e adusă de teorie, ci de practică.

Pentru cei care sunt dispuși să schimbe cu adevărat ceva, astrele au pregătit un mare ajutor: conjuncția Jupiter-Neptun care va avea loc în Pești și care poate da un boost de energie sau ne poate trânti la pământ cu orgoliul nostru cu tot.
Mai multe despre aceste subiecte voi vorbi în cadrul unei emisiuni în direct transmisă luni, 11.04, de la ora 20.30, pe canalul meu YouTube și pe pagina mea Facebook.
Te aștept cu drag.

Binețe, Om curajos!

Edith Kadar

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: