New Video Upload : DEPROGRAMAREA DE TRECUT – CEL MAI GREU PAS PE CALEA SCHIMBĂRII

DEPROGRAMAREA DE TRECUT – CEL MAI GREU PAS PE CALEA SCHIMBĂRII
DEPROGRAMAREA DE TRECUT, CEA MAI MARE PIEDICĂ ÎN CALEA SCHIMBĂRII

(Luna plină în Taur. Eclipsa de Lună)

„Ce să deprogramez, că io n-am niciun program”, s-ar putea să gândești citind titlul. Aha, tu încă mai crezi că tot ceea ce faci și spui este emanație proprie, nu program moștenit din familie. Mda…

Cu toții suntem rezultatul programelor pe care le-am moștenit de la părinți, care, la rândul lor, au moștenit de la părinții lor, și așa mai departe.
E destul de greu de acceptat că tot ce facem, ce gândim și cum ne comportăm este așa cum am fost programați să o facem încă din fragedă pruncie.

Dacă părinții au un anumit comportament și o anumită atitudine față de viață și de oameni, copiii nu pot fi altfel. Felul în care părinții văd și înțeleg viața se va transmite copiilor, iar aceștia se vor comporta fix așa cum au fost învățați.

Să spunem că părinții se înjură, se denigrează unul pe celălalt, și se comportă fără nicio urmă de respect față de ei sau de ceilalți. Cum crezi că ar putea copiii să crească zen, în respect și în iubire, dacă nu au văzut asta acasă? Nu pot, că nu au de unde să știe. Ei vor aplica ceea ce văd și aud, și vor considera asta normalitate. Acestea sunt programe care ne condiționează să ne comportăm într-un anumit fel, în funcție de ceea ce am văzut și auzit acasă. Limbaj de programare.

De mici am fost dresați… ăăă, pardon… educați să fim cuminți, să nu îi facem de râs pe părinți și pe ceilalți din familie, indiferent ce a însemnat asta.
Un copil habar nu are ce înseamnă cuminte, știe doar că i se repetă asta, dar nu i se explică. La fel și cu făcutul de râs.
Adică, practic, suntem programați să fim într-un fel pe care nu-l înțelegem. Tot ce înțelegem la un moment dat este că așa cum suntem nu e bine, că indiferent ce facem tot n-am nimerit varianta corectă care să ne aducă liniștea și aprecierea celorlalți. În timp, vom deveni altcineva văzând că așa cum gândim, spunem și facem nu e bine. Și în loc să trăim după părerile proprii, să fim cine simțim că suntem, devenim persoane pe care nu le mai recunoaștem, ne impunem să spunem lucruri căutând reacții pozitive și nu comunicând adevărul; și vom numi asta normalitate. Iar când apare cineva care gândește și se comportă așa cum am vrea și noi – liber și fără constrângeri – vom face și noi ce ni s-a făcut nouă: vom încerca să îi „dresăm”, să îi punem la punct și să îi rușinăm. Cum ni s-a făcut nouă. Și, în loc să ne bucurăm de viață, ajungem să avem satisfacție doar atunci când îi punem pe ceilalți la punct. Adică facem ce am fost programați.

La un moment dat s-ar putea să vrem să ne schimbăm pentru că nu ne mai place de noi. Începem să citim, să urmărim filme, să participăm la cursuri sau/și tabere. Și, cu toate că suntem conștiincioși în încercarea de a ne schimba, constatăm că lucrurile merg greu și că parcă nu apare nicio schimbare. Păi da, nici nu are cum! Nu putem învăța iubirea având limbajul criticii constante. Putem repeta la nesfârșit afirmații pozitive dacă în noi există doar critică, frustrare și judecare.

Pentru a ne schimba cu adevărat este nevoie să urmăm câțiva pași foarte importanți. Dar, cel mai important lucru este să ne deprogramăm, să ștergem programele moștenite din familie și care ne mențin pe loc. Mai întâi e nevoie să ne dăm seama că ne comportăm ca tata, mama sau unul dintre bunici, să acceptăm, să observăm cine suntem acum, cine am vrea să fim, să iertăm și să dăm drumul la tot ce ne menține în programarea societății.
De cele mai multe ori amânăm schimbarea pentru că e incomodă. Doar că Universul are un alt plan în această perioadă. Marți, 08 noiembrie, va avea loc momentul de Lună plină în Taur, iar cu această ocazie va fi și o eclipsă de Lună. Toate acestea sunt momente clare în care Universul ne spune „nu vrei să te schimbi? nicio problemă, rezolv eu, dar nu cum vrei tu, ci așa cum vreau eu, că tu n-ai făcut nimic deși ai primit multe avertismente”.

Despre deprogramarea noastră, despre schimbare și energiile acestei perioade voi vorbi în cadrul unei emisiuni în direct transmisă pe canalul meu YouTube și pe pagina mea Facebook, vineri, 04.11.2022, cu începere de la ora 20.30.

Te aștept cu drag.

Binețe, Om înțelept!

Edith Elisabeta Kadar

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: