New Video Upload : OBSTACOLELE ÎN VIAȚĂ – BLESTEM SAU BINECUVÂNTARE?

OBSTACOLELE ÎN VIAȚĂ – BLESTEM SAU BINECUVÂNTARE?
OBSTACOLELE ÎN VIAȚĂ – BLESTEM SAU BINECUVÂNTARE?

Cu toții ne dorim o viață frumoasă, fără probleme, fără încercări prea grele; o viață lină, blândă, fără obstacole mari care să ne destabilizeze.
Am vrea, și ne rugăm să fim păziți de boli, de accidente, de tragedii.

Însă realitatea este alta, de cele mai multe ori: în copilărie avem boli grave care ne pun viața în pericol, sau avem traume emoționale și sufletești care lasă urme adânci și care deviază, parcă, traseul normal al vieții.
Apoi vedem că, pe măsură ce avansăm în ani, ajungem să ne îndepărtăm tot mai mult de imaginea idilică pe care ne-am construit-o în minte, că doar așa am văzut în filme și am citit în cărți.

Putem ajunge să ne împlinim un vis, dar după aceea să ni se întâmple ceva care să distrugă imaginea de bine pe care ne-am creat-o.
Ne putem căsători cu partenerul visat, dar apoi unul să moară într-un accident sau în urma unei boli.
Putem obține slujba și postul mult visate, dar după aceea cineva drag să se îmbolnăvească de o boală considerată incurabilă.
Ne putem construi casa viselor, dar mai apoi să fie distrusă de vreun cataclism, sau să apară cineva care să revendice terenul pe care s-a construit. Iar exemplele pot continua.

Toate acestea sunt considerate obstacole în calea fericirii, a bunăstării, a vieții.

Unii se împiedică și rămân acolo, blocați pentru tot restul vieții, neputând depăși momentul. Ca și cum trauma a creat un stop cadru, a „înghețat” timpul, iar omul va vedea viitorul de acolo, din acel moment unic. Ei numesc asta un blestem, o nenorocire, un ghinion, o bătaie de la Dumnezeul nemilos în care cred.

Alții își dau seama, după un timp, că suferința nu îi va duce nicăieri, că va trebui să iasă din ea și să revină pe drumul vieții.
Iar dacă păstrează mintea deschisă și cred cu adevărat în viață și în divinitate, unii ajung să înțeleagă că ceea ce a fost, în aparență, un obstacol, în timp s-a dovedit a fi un moment de resetare, de reconfigurare a vieții.

Despre viață, obstacole și reconfigurări ale vieții voi povesti miercuri, 29 iulie, cu începere de la ora 19, cu o doamnă extraordinară, tare dragă sufletului meu: Cristela Georgescu, un OM ce nu mai are nevoie de prezentare.

Te așteptăm cu drag să ne fii alături pe Facebook și pe YouTube.

Binețe, Om fain!

Edith Kadar

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: