New Video Upload : Despre RELAȚIA PĂRINTE – COPIL (discuție mamă – adolescent)

Despre RELAȚIA PĂRINTE – COPIL (discuție mamă – adolescent)
Una dintre cele mai sensibile relații este cea dintre părinte și copil. Acolo se întâlnesc două generații cu concepții, gândire și viziuni total diferite.

Copiii sunt variantele îmbunătățite ale părinților. Ei primesc zestrea genetică a familiei din care provin: de la mamă și de la tată, dar și de la bunici, străbunici, etc. Astfel încât toate trăirile, emoțiile, experiențele trăite și stocate în ADN-ul părinților sunt transmise copiilor ca niște daruri.

În mod normal, copiii noștri ar trebui să își trăiască propria lor viață, doar că, de cele mai multe ori, sunt „programați” încă dinainte de a se naște cum să fie, ce vor fi în viață, doar să îi facă fericiți pe mami și pe tati.
De (prea) multe ori nu contează părerea copilului, că doar „e mic și nu știe nimic, io trebuie să-l învăț!”; iar acesta devin trist, apatic, neatent.
Copiii nu sunt întrebați ce vor, cum le place, lor li se impune.

Relația părinte-copil este, de cele mai multe ori, tensionată deoarece raportul de forțe și de respect este inegal: copilul are obligații iar părintele doar drepturi.
Iar un copil nefericit și frustrat se va transforma într-un adult și mai nefericit și mai frustrat. Și cum vor fi urmașii lui? Și mai nefericiți, și mai frustrați.

Despre trăirile copilului și adolescentului și despre încercarea părintelui de a ține pasul cu generația nouă, te invit să urmărești o emisiune live, pe care o voi realiza avându-l alături pe fiul meu adolescent, Yannis.
Vom discuta cât se poate de deschis despre greșeli în comunicare și cum se rezolvă ele; despre sufletul de copil, de adolescent și de adult.

Te așteptăm cu drag marți, 05 mai 2020, de la ora 19, live pe Facebook și pe Youtube.

Edith Kadar

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: