New Video Upload : BOALA și SECRETELE DE FAMILIE

BOALA și SECRETELE DE FAMILIE
Omul are tendința să creadă că boala este o mare nenorocire, o mare nedreptate, ce s-a abătut asupra lui în timp ce el trăia bine și frumos, și nu a făcut nimic rău, nici măcar lui însuși.

Boala scoate omul din cotidian, și îl obligă să facă ceva ce a uitat: să aibă grijă de el. Până atunci (credea că) era bine, și nu era motiv să fie atent la el, la trăirile lui, la emoțiile care îi fac mult rău, la relațiile care îl blochează, care îl fac să se simtă neiubit.

Dar, oare de ce boala apare exact atunci, și nu altă dată, te-ai întrebat vreodată asta?
Ce ți s-a întâmplat în urmă cu ceva timp exact în acea perioadă?
Ce s-a întâmplat în familia ta, în urmă cu generații, exact la vârsta pe care o ai tu?

Te-ai gândit vreodată că tu ai în tine codul genetic preluat de la părinți, care l-au preluat de la bunici, ei de la străbunici, ș.a.m.d.? Iar dacă tu ai primit informațiile familiei, înseamnă că ai preluat și traumele, dar și secretele lor, acele lucruri despre care nu s-a vorbit, dar care au rămas acolo, în memoria ta genealogică.

Tu, dacă faci un lucru pe care îl ascunzi, despre care nu vorbești, nu înseamnă că el dispare. Dacă e în amintirea, în memoria ta, acel lucru, secretul, se va transmite următoarelor generații, obligându-i pe copii, nepoți sau strănepoți să îți repare greșeala, chiar și prin boli care le apar pe neașteptate. Și toate din cauza unui lucru nespus la timp.

Despre toate acestea, și multe altele, am povestit la emisiunea Esenta Vietii, la Radio Zestrea Pecica, cu draga mea prietenă Beatrice Motiu, luni, 17 iunie 2019, seara, de la ora 20.

Te invit cu drag să urmărești!

Edith Kadar

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: