POVESTEA MEA ESTE (posibil) ȘI POVESTEA TA

Fiecare om își are povestea lui.

Indiferent de drumul parcurs, destinația este aceeași: împlinirea în plan personal, spiritual, emoțional, social, mintal, fizic.

De aceea, povestea fiecăruia se referă la drumul parcurs spre destinația vieții.

Putem vorbi despre rătăciri, despre regăsiri, despre renunțări, despre reorientări.
Putem povesti despre bucurii sau tristeți, despre împliniri sau dezamăgiri.
Putem spune despre părți din viață sau despre întreaga viață.
Putem trăi doar prin alții sau prin noi înșine.
Putem minți pe ceilalți, mințindu-ne, de fapt, pe noi înșine.
Putem inventa locuri și întâmplări ce nu au fost, care s-ar fi vrut a fi, dar care au fost amânate sau pe care ni le-am interzis din diverse motive comode pentru noi.

Putem spune tot ceea ce vrem a spune, dar, într-un final, suntem doar ceea vedem zilnic în oglinda de acasă sau în imaginile oglindite de cei din jur. Totul ține de alegerea noastră: realitate sau iluzie, adevăr incomod sau minciuna confortabilă?

Povestea mea este simplă, și poate fi povestea oricui, chiar și a ta, cititorule:

La un moment dat am ajuns să nu îmi placă ceea ce am ajuns, ce devenisem.
Și după ce m-am săturat să dau vina pe oricine și orice din jurul meu, (timp în care lucrurile nu numai că nu s-au schimbat, dar s-au înrăutățit), m-am hotărât să schimb ceva, orice.
Atunci a început călătoria fascinantă de la ce fusesem eu, la noul „eu”; de la imaginea pe care o cerea societatea de la mine, la imaginea mea adevărată, aceea care să mă facă să mă simt bine cu mine.

Se spune că definiția nebuniei este să faci la nesfârșit aceleași lucruri dar să aștepți de fiecare dată rezultate diferite.

Drumul spre mine, spre ceea ce este menit pentru mine, este anevoios, presărat cu multe ispite, obstacole și capcane menite să pună la încercare determinarea, voința și credința în ceea ce mi-am propus. Dar este atât de frumos!
Renunțarea la vechi, la atașamentele de tot ce înseamnă trecut, lasă urme adânci, și se poate concretiza prin boli fizice. Am trecut prin multe, și voi mai trece.

Însă, cu fiecare balast eliminat, s-a eliberat un loc în plus pentru lumina sufletului.
Cu fiecare pas în noua direcție, am întâlnit oameni aflați pe același drum, oglinzi ale mele, ale aspectelor rezolvate și ale celor nerezolvate încă, sau care doar am crezut că le-am rezolvat.

De la fiecare om am învățat ceva, și fiecare om a învățat ceva de la mine. Și toate aceste învățături și învățăminte le dăm mai departe.

Cu timpul, am înțeles că munca pe care mi-am ales-o are legătură cu devenirea mea, care poate ajuta devenirea ta, a celui care îți dorești cu adevărat să te schimbi.

Dintotdeauna mi-am dorit să fiu medic, dar am știut că voi fi un altfel de doctor: al sufletelor. Astfel, m-am dedicat și mă dedic reîntregirii omului în toate aspectele: fizic, psihic, emoțional, sufletesc, spiritual.

Da, probabil sună pompos ceea ce spun, dar pare așa doar atunci când lumina ți se pare departe, iar tu crezi că nu poți și nu vei reuși.

Se spune că nu poți ajuta un om să devină ceea ce tu nu ești. De aceea, pentru a te ajuta pe tine, a trebuit să mă ajut, mai întâi, pe mine.

Mai am mult drum de parcurs, și de abia aștept, indiferent cât de greu va fi.

Am vrut să îți spun povestea mea și să îți transmit din suflet un mesaj: DACĂ EU AM PUTUT, NU VĂD DE CE TU NU AI REUȘI!

Calea spre tine e deschisă, trebuie doar să vrei să o parcurgi. Și atunci, Universul îți va scoate în cale oamenii care îți pot fi alături pe anumite porțiuni din drum.

Sunt Edith Kadar, și sunt medic; ajut oamenii să găsească drumul înapoi spre ei, spre „acasă”. Aceasta este munca mea.

Dacă crezi că te pot ajuta, scrie-mi mesaj sau trimite-mi mail.
Și pentru că iau lucrurile la modul serios, te rog să faci și tu același lucru cu tine: scrisul poate da doar scurte informații. Pentru mai mult, e nevoie să te văd și să te aud.

Se spune că toți vor schimbare, dar prea puțini vor să se schimbe.
„Fii tu schimbarea pe care vrei să vezi în lume”, spunea Mahatma Gandhi.
Nu aștepta ca lumea să se schimbe. Fă tu primul pas.

Nu e nevoie să schimbăm lumea; e destul doar să ne schimbăm pe noi.
Şi vom constata cu surprindere că cei din jurul nostru se schimbă împreună cu noi

Binețe, om căutător de lumină!

dr. Edith Kadar

Arad, 09 februarie 2017

5 răspunsuri la „POVESTEA MEA ESTE (posibil) ȘI POVESTEA TA”

 1. Omenii au nevoie de reintregire. De aceea in trecut existau tămãduitori . Ei vindecau tot mai ales sufletul.
  Suntem atat de complexi nu putem exista altfel decat asa : suflete in corpuri cu minte si emotii.
  Esti un doctor minunat pt ca vindeci tot pornind de la suflet ,esenta noastra.
  Ma simt onorata sa te cunosc si sa imi fi prietena .
  Te imbratisez cu drag si recunostinta !
  💜💜💜

  Apreciat de 1 persoană

 2. Edith,ai dreptate..esti facuta sa ne fii “Doctor-de-suflet”..! De cand te-am aflat pe internet, sfaturile tale le ascult in fiecare zi, cand am probleme..caut ceva pe you tube caree imi rezoneaza cu sufletul si problema respectiva si nu e data..sa nu aflu raspunsul ssu alinarea la roblema mea in timp ce te ascult!..Drumul spre serviciu il fac alaturi de tine si sfaturile tale..care..desi cateodata sunt spuse pe un ton mai ridicat, care la inceput m-a intrigat un pic..am inteles ca tonul nu este decat precum al mamei mele cand ma dojenea parinteste..cu iubire.Iti multumesc ca existi!Sz iti des Dumnezeu sanatate si multumim ca exista net!😀😘

  Apreciază

 3. Edith,ai dreptate..esti facuta sa ne fii “Doctor-de-suflet”..! De cand te-am aflat pe internet, sfaturile tale le ascult in fiecare zi, cand am probleme..caut ceva pe you tube caree imi rezoneaza cu sufletul si problema respectiva si nu e data..sa nu aflu raspunsul sau alinarea la problema mea in timp ce te ascult!..Drumul spre serviciu il fac alaturi de tine si sfaturile tale..care..desi cateodata sunt spuse pe un ton mai ridicat, care la inceput m-a intrigat un pic..am inteles ca tonul nu este decat precum al mamei mele cand ma dojenea parinteste..cu iubire.Iti multumesc ca existi!Sz iti des Dumnezeu sanatate si multumim ca exista net sa te auzim!..😀😘

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: