CUM TE VEZI ÎN 2018?

„Cum îți așterni, așa dormi”, spune o veche zicală populară, izvorâtă din experiența și înțelepciunea cuiva.

2017 e deja istorie. Ca tot ce a făcut parte din viața noastră de până acum.

2018 e viitorul, e fila albă ce așteptă, tăcută și răbdătoare, să-i fie scrise rândurile pentru istorie. Cea viitoare.

Iar istoria e scrisă de noi, individual.

Binețe, cititorule, la cumpăna dintre ani!

Nu uita nici acum să pornești muzica.

Fiecare ne scriem rândurile vieții proprii prin faptele, vorbele și gândurile noastre. A ceea ce putem, vrem și trecem în filele pe care le semnăm zilnic la capitolul „Existență”.

Istoria reține doar adevărul. Nu ceea ce vrem noi să pară adevăr.

De aceea, nu putem minți.

Nu putem avea pretenția ca lumea să-și amintească de noi prin ceva ce am fi vrut să facem, dar neputința, comoditatea și reala limitare ne-a oprit.

Dacă ai făcut ceva rău, istoria va consemna ca atare.

Dacă nu ai făcut nimic, ci doar ai povestit cât de multe ai fi putut face, istoria va reda întocmai. Fără înflorituri, fără revizuiri și adăugiri. Forma brută. Asta e istoria.

Iar dacă ai acționat, dacă ai făcut tot posibilul să treci de la stadiul de gând la cel de vorbă și ai reușit să finalizezi cu o faptă, ești marele câștigător!

Pentru simplul motiv că ai reușit extraordinara performanță de a transpune teoria în practică. Lucru demn de Sisif, cel condamnat la eterna corvoadă a muncii fără finalitate.

Pentru că acțiunea, schimbarea, transformarea și evoluția ne definește, ca umanitate, și lasă o semnătură clară în registrul istoriei.

 

Cât de mult îți place ce ai făcut, ține de forma coloanei vertebrale a vieții proprii.

Cât de mult îți asumi din ceea ce ai făcut sau nu ai reușit să faci, ține de rezistența coloanei clădite după chipul și asemănarea principiilor tale. Dacă ele există. Dacă nu…despre ce discutăm?!!…

Nu poți fi ceea ce nu ești.

Nu poți fi ceea ce doar gândești.

Nu poți fi ceea ce doar vorbești.

Nu poți fi ceea ce nu vrei să faci.

Dar categoric poți fi ceea ce transpui în acțiune!

Poți fi nemernic, mișel, laș, trădător…

Poți fi cel care lansează zvonuri, sau cel ce crede în ele…

Poți să povestești tuturor ce ai fi putut fi….dar nu ai apucat să fii vreodată…

Poți să povestești cât de măreț te visezi, dar să recunoști că ceea ce vrei e imposibil. Acum. Dar poate mai târziu, când mai înveți……

Și poți să povestești tuturor despre aripile care ți-au crescut pentru că ți-ai făcut toate lecțiile, ai urmat toți pașii în ordinea firească, ai avut răbdare….

Povestește-le, nu pentru a te lăuda, ci pentru că îți recunoști marea realizare de a trece de la vorbă la faptă, de la neputință la putință, de la incapacitate la îndârjire, de la teorie la practică.

Povestește-le, pentru că așa știi să îți recunoști propriile tale merite, fără a aștepta note date din exterior de la cei cărora tu însuți le-ai acordat competența de a te aprecia.

Asta nu este o laudă. Este o recunoaștere, o înțelegere și o asumare a propriilor talente pe care abilitățile le-au transpus din vorbe în fapte.

Este recunoașterea ta!

Oricum, cei care încă se târăsc în noroiul pe care și l-au creat nu te vor crede, și vor încerca să te tragă în jos, pentru că doar așa își vor putea justifica, lor înșile, impotența zborului…

Alții vor încerca să îți explice, pe larg și pe scurt, cum ar fi făcut ei și ce ar schimba (invariabil) în ceea ce ai făcut tu, în niciun caz ei, pentru a obține perfecțiunea….Nu contează că ei/ele au o viață ternă, fadă, liniară, justificată de frici…„dacă nu reușesc…”, „dacă nu va fi bine…” , „dacă ceilalți nu vor fi de acord…”, etc.

Dar despre aceștia istoria nu va vorbi. Noi știm. O știu și ei, de aici disperarea cu care își aruncă propriile mizerii și neputințe în cârca oricui este dispus să nu supere pe cineva și să nu reacționeze din prea multă bună-creștere.

 

2017 a fost un an bun sau rău, în funcție de implicarea fiecăruia în propria viață, în scrierea propriei istorii.

2018 va fi un an bun sau rău, după rodul propriilor dorințe, în funcție de însușirea lecțiilor de viață.

Vrei să îți fie bine, îți va fi bine.

Nu dai doi bani pe tine și te lași la mâna Universului, acesta îți va da ceea ce meriți. Nici mai mult, nici mai puțin. După chipul și asemănarea ta. A gândurilor, și abilităților tale. A capacității tale de a-ți țese viitorul. A feței tale adevărate, și nu a celei care vrei tu să fie văzută.

Vina „emanației” viitoare îți aparține în totalitate.

2018 va fi numai al tău, cu bune, cu rele.

Dacă pentru reușite totul ți se cuvine, la fel este și pentru cele mai puțin plăcute orgoliului, vanității și ego-ului din tine.

Dacă pentru cele bune ești propriul creator, ar fi incorect ca pentru rateuri să fie de vină șeful, soțul sau soția, soacra, copilul sau…Dumnezeu!

2017 e deja istorie.

2018 e fila albă, încă nescrisă în registrul istoriei.

Îți doresc să ai un 2018 exact așa cum ți l-ai proiectat, cum l-ai programat, cum ți-ai imaginat că trebuie să fie! 

Îți doresc să ai curajul să faci ceea ce sufletul tău știe că are de făcut, dar mintea îl oprește din prea multă rațiune, bun simț. și frica de a nu-i deranja pe cei importanți ție.

Și toate astea pentru a fi persoana pe care Universul o merită, după ce a investit atâta încredere, și ți-a scos în cale atâtea oportunități, situații și persoane pentru a deveni…altfel… mai bun, mai conștient, mai conștiincios.

Să ai parte de multă înțelepciune și mult discernământ pentru a putea alege realul de imaginar, adevărul de ispită, acel adevăr croit după meritele tale.

Încearcă să găsești fericirea și încântarea fiecărui moment, chiar dacă acestea nu se supun unui standard poetic, sau al tău personal. 

În fond, ce ai „emanat” până acum este ceea ce ai. 

Eşti efectul istoriei de până acum. Eşti propria ta creaţie!

Ești mulțumit? Mergi mai departe. Nu ești mulțumit? E momentul să faci și altceva decât să te plângi…

Îți doresc ca fiecare zi să fie bogată în lumină, iubire și sănătate.

Un 2018 așa cum ți-l dorești și cum ți-l croiești!

 

happy-new-year-card-colorful-fireworks-animated-gif-image-2

LA MULȚI ANI, 2018!!!

Mulțumesc că ai călcat pragul blogului meu.

Te aștept cu mult drag și la anul.

Binețe, OM înțelept!

dr. Edith Kadar

Arad, 31 decembrie 2017

 

happy-new-year-2018-animation-fireworks-6062126467

9 răspunsuri la „CUM TE VEZI ÎN 2018?”

 1. Un An Nou ! Fericit si un calduros LA MULTI ANI ! Multumesc pentru acest pasaj, („Îți doresc să ai curajul să faci ceea ce sufletul tău știe că are de făcut, dar mintea îl oprește din prea multă rațiune, bun simț. și frica de a nu-i deranja pe cei importanți ție.”) vreau curajul de a face ceea ce sufletul meu stie ca are de facut.Am citit cu mult drag acest articol ,reda adevarul ,numai sa recunoastem.

  Apreciat de 1 persoană

 2. La multi ani stimata doamna! De mult timp va urmaresc cu mult interes!!!!!!!In multe dimineti atunci cand ma trezesc si deschid laptopul gasesc pe pagina mea raspunsurile la intrebarile mele de cu o zi dinainte……..Anul 2017 a fost pentru mine un an foarte bun..sfarsitului lui……..ulitimele patru luni au fost chiar minunate!!!!!Dar la acest sfarsit de an 2017 an invatat o lectie!!!!!!!!O lectie pe care daca o invatam mai demult poate ca aducea schimbari in viata mea de atunci…..Dar niciodata nu este prea tarziu pentru nimic in viata!!! Va iubesc, va admir, va apreciez…….Va doresc tot binele din lume si un An Nou cu cea
  ce ce va doriti dvs!!

  Apreciat de 1 persoană

 3. Va multumesc cu toata recunoștința ca mi ati oferit enorm sprijin si îndrumare in anul care a trecut,va urmăresc in continuare ,postările si videoclipurile cu nesat,sunteti un dar divin.Sa aveti Un An Nou binecuvântat !

  Apreciat de 1 persoană

 4. Am citit acest articol care mia dat multe sperante de viata sanatoasa.Iti multumesc .Voi urmari cu multa placere si alte articole pecare le voi gasi.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: