CAPCANA BLACK FRIDAY

Îmi place să navighez pe internet și să urmăresc diferite produse: cărți, pantofi sau altele. Am ajuns să îmi cumpăr multe online, neavând timp să merg la cumpărături.

Am fost întrebată deseori dacă am încredere să cumpăr așa, pe orb, și am mărturisit că da; de aceea nici nu am avut probleme, produsele comandate ajungând prompt, și fiind exact ce am văzut în poze atunci când le-am comandat.

Și pentru că am cumpărat online, internetul mă ține minte și îmi reține preferințele, trimițându-mi reclame la acele produse care m-au interesat.

Astfel încât era normal să fiu bombardată cu oferte de Black Friday.

M-am uitat peste ele de curiozitate să văd ce reduceri sunt, și m-a apucat râsul: toate produsele cărora le știam deja prețul au… același preț, sau chiar mai mare, DAR deasupra prețului actual (și fost) tronează mare un preț astronomic tăiat cu un X mare, și scris, tot mare, „reducere 50%!”, sau alt procent.

Pentru mine e foarte clară capcana „Black Friday”, aici mizându-se pe setea românului de a auzi cuvântul REDUCERE; dacă scrie asta, omul se repede și ia, comandă, fără să mai verifice prețurile înainte și după.

Anii trecuți s-au făcut vânzări record cu ocazia blecfraidei, vinerea negră a minții lacome și avide.

Omule, tu faci ce vrei, dar să știi că naivitatea nu ți-o implantează extratereștrii sau altcineva, ci este alegerea ta să fii credul(ă) și fraier(ă).

Black Friday este o mișcare inteligentă a vânzătorilor pentru a-și face vânzările și înainte de sărbătorile de iarnă.
Studierea prețurilor ar fi mișcarea inteligentă a cumpărătorilor inteligenți, care nu se extaziază la niște cuvinte găsite și expuse repetitiv de specialiștii în psihologia omului care crede că a făcut afacere genială.

Naivitatea, lăcomia și dorința de a face un gheșeft sunt alegeri proprii. La fel și înțelepciunea de a studia piața și a lua hotărâri în cunoștință de cauză.

Black Friday este ziua neagră în care rațiunea e înlocuită cu instinctul de a lua tot ce ai visat și nu ți-ai putut permite.
Este ziua în care frustrările vechi și dorințele nesatisfăcute se activează și se cer satisfăcute. De către cine? De către ego, măria-sa.

Restul zilelor sunt pentru informare și gândire.

Și așa vedem că o singură zi neagră e mai puternică decât 364 de zile albe.

Omule, ești înzestrat cu rațiune. Ce-ar fi să îți folosești acest drept și nu să rămâi în zona întunecată a instinctului.

Alege inteligent. Este ceea ce te deosebește și te face special.
Sau rămâi în jungla dorințelor, și în zona unde semenii tăi sunt porci, vite, animale sau alte asemenea epitete pe care le împrăștii cu dărnicie.

Om sau animal?
Rațiune sau instinct?
Înțelepciune sau automatism?
Lumina sufletului sau negrul ego-ului?
OM sau om?

Black Friday-ul să (te) hotărască!

Binețe, oricine ai hotărî că ești!

Edith Kadar

Fotografia postată de Edith Kadar.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: