New Video Upload : TU NU FACI SCHIMBARE PENTRU ALȚII, O FACI PENTRU TINE

TU NU FACI SCHIMBARE PENTRU ALȚII, O FACI PENTRU TINE
TU NU FACI SCHIMBARE PENTRU ALȚII, O FACI PENTRU TINE

Luna Plină în Scorpion (05.05.2023); Eclipsa de Lună în Scorpion

Schimbarea este frumoasă și recomandată atunci când este vorba despre alții, dar când vine vorba despre noi… e un pic mai greu. Adică e ușor în teorie, dar practica ne dă peste cap și avem uneori senzația că ne dă și în cap.

Nimic nu este static; totul în jur este în schimbare, în transformare, că vrem sau nu, că ne place sau nu. Copiii cresc, se schimbă în fiecare zi. Noi trăim zilnic experiențe noi care ne schimbă gândirea și comportamentul. Sau cel puțin așa ar trebui să fie. Natura se schimbă în funcție de anotimpuri.
Și dacă totul și toți se schimbă în jurul nostru, de ce am rămâne noi singurii care nu ne-am schimba? De ce opunem atâta rezistență la schimbare?

Hai să luăm câteva exemple: ne place schimbarea, așa, ca temă de discuție, dar o acceptăm doar atunci când ea este pe placul nostru. Într-o relație am vrea ca celalalt să facă schimbări pentru a ne face pe noi fericiți, și nu ne dăm seama cât de egoistă este această pretenție; adică alții da, noi nu. La un loc de muncă am vrea ca toți să ne facă pe plac, să ne dea cât mai mulți bani, să lucrăm cât mai puțin, iar dacă ni se atrage atenția că nu ne facem treaba, ne facem foc și pară că nu suntem respectați și că suntem exploatați. În lucrul cu noi înșine am vrea ca ceilalți să ne ușureze munca și să se schimbe, iar noi să ne lăudăm ce viață minunată creăm altora și ce schimbare aducem în viața lor.

A rezista la schimbarea proprie și personală este ca și cum am înota împotriva curentului sau am conduce cu piciorul pe accelerație și cu frâna de mână trasă.
Ne este frică de schimbarea noastră pentru că ne scoate din zona de confort și din cea de control. De fapt, hai s-o spunem p-aia dreaptă: nu ne-a învățat nimeni că schimbarea este normală, naturală; până și societatea ne arată cu degetul dacă schimbările nu sunt în conformitate cu regulile inventate pentru a ne ține în frică.
Ne este frică de schimbare pentru că vedem la alții cum sunt tratați dacă fac ceva ieșit din cutia lui „așa trebuie”. Am fost învățați că schimbarea noastră are scopul de a nu-i deranja pe alții, și că ține, mai degrabă, de adaptare și conformare. Adică să ne schimbăm când și cât impune societatea.

Dragă om, mă adresez acum ție direct: că vrei sau nu, totul în jurul tău se schimbă, și oamenii, și relațiile, și realitatea. Schimbă-te pentru a ține pasul cu schimbările din jur, nu pentru a face pe plac altora, și nici pentru a demonstra. Așa cum un copil se schimbă pe parcursul școlii, așa dă-ți voie să te schimbi și tu, să crești, să te adaptezi, pentru a face față noii realități din fiecare zi. Nu te schimba pentru că ți se cere sau pentru că ești condiționat; fă-o pentru că așa simți, așa îți spune inima și sufletul.

Luna plină în Scorpion și eclipsă de Lună de vineri, 05.05.2023, anunță mari schimbări pentru tot restul anului, că ești de acord sau nu, că îți place sau nu.

Mai multe despre acest subiect voi vorbi în cadrul unei emisiuni în direct transmisă marți, 02.05.2023, de la ora 20.30 pe pagina mea Facebook și pe canalul meu YouTube.
Te aștept cu drag.

Binețe, Om conștient!

Edith Elisabeta Kadar

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: