New Video Upload : CEEA CE VREM ESTE, OARE, CEEA CE AVEM NEVOIE?

CEEA CE VREM ESTE, OARE, CEEA CE AVEM NEVOIE?
CEEA CE VREM ESTE, OARE, CEEA CE AVEM NEVOIE?

Ne-am obișnuit să credem că e important să vrem în permanență ceva. Vrem bani, vrem casă, vrem locuri de muncă bine plătite, vrem schimbare, vrem parteneri de viață care să ne iubească, vrem ca ceilalți să nu ne facă să suferim, vrem vacanțe exotice, vrem mult cu bani puțini, vrem sănătate fără să ne îngrijim de ea. Vrem, vrem, vrem. Nu e nimic greșit în a vrea ceva, dar, te întreb, ceea ce vrem este întotdeauna și ceea ce avem nevoie? Am putea răspunde rapid că da, iar asta se întâmplă atunci când suntem stăpâniți de dorințe, nu noi le stăpânim. Când vrem ceva fără să mai stăm să ne gândim dacă chiar avem nevoie de acel lucru, de obicei încercăm să umplem un gol care există în noi.

Hai să luăm un exemplu: „Vreau să mănânc”. Oare chiar ne este foame, chiar este ora la care ne-am obișnuit corpul să îl alimentăm, sau o facem sub impulsul foamei de altceva? Să zicem că avem dorința ca cineva să ne scrie, să ne sune, să ni se spună ceva anume, să facem altceva decât facem în acel moment, dar nu se întâmplă ceea ce sperăm, ceea ce vrem. Și ce rămâne acolo, în noi? Un gol, o neîmplinire, iar această stare va fi percepută ca o lipsă, o „foame”. Și, în loc să observăm când apare această stare, ne îndreptăm spre frigider și mâncăm, sau ronțăim ceva în permanență; doar că o facem inconștient, și de multe ori putem jura că noi nu mâncăm nimic toată ziua.
Corpul știe să ne semnalizeze când are nevoie de hrană, doar că noi îl supraalimentăm de multe ori pe fond de ceea ce numim stres. Oare chiar avem nevoie de surplusul acela de mâncare, gustări și crănțănele?

„Vreau să slăbesc”. Îmi vei spune că asta e normal să avem nevoie. Chiar așa? Vrem să slăbim pentru că așa simțim sau pentru că credem că greutatea este de vină pentru eșecurile și neîmplinirile noastre? De ce este important să facem diferența? Pentru că altfel rezultatele vor fi diferite.
Când SIMȚIM că vrem să slăbim, asta înseamnă că am rezolvat o mare problemă emoțională, iar corpul va începe să elimine povara, surplusul pe care îl ducea.
Când vrem să slăbim pentru că așa ni s-a spus, pentru că alții ne-au atras atenția că nu mai sunem prezentabili, pentru a fi acceptați de societate și validați de oameni, noi avem nevoie, de fapt, să lucrăm cu neîncrederea pe care o avem în noi, să aflăm de unde vine această nesiguranță, să căutăm ce considerăm că este greu în viața noastră, și să ne apucăm de munca cu noi. Nevoia este să rezolvăm cauza, nu efectul, indiferent ce vrem.

Noi vrem multe, vrem acum, dar, oare, ceea ce vrem este bine pentru noi sau va aduce, în timp, nefericire și mai multă neîmplinire? Este sigur că tot ceea ce vrem este ceea ce avem nevoie acum?
Cu cât dorințele noastre sunt mai puternice și mai legate de lucruri materiale, cu atât avem nevoie, de fapt, de altceva. Chiar și atunci când suntem disperați, când credem că suntem cei mai ghinioniști oameni de pe fața pământului, că alții sunt mai favorizați, avem nevoie să ne uităm în noi și să vedem de unde vine disperarea, altfel vom continua să atragem aceleași „ghinioane”.

În viață avem nevoie de un echilibru între ceea ce vrem și ceea ce avem nevoie. Despre asta ne „vorbește” Luna plină în Balanță, moment ce va avea loc joi, 06.04.2023.
Mai multe despre ceea ce vreu și ce avem nevoie voi vorbi în cadrul unei emisiuni în direct marți, 04.04.2023, de la ora 20.30 pe canalul meu YouTube și pe pagina mea Facebook.
Te aștept cu drag.

Binețe, Om echilibrat!

Edith Elisabeta Kadar

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: