New Video Upload : DACĂ DRUMUL NU TE TRANSFORMĂ, DEGEABA ÎL FACI

DACĂ DRUMUL NU TE TRANSFORMĂ, DEGEABA ÎL FACI
DACĂ DRUMUL NU TE TRANSFORMĂ, DEGEABA ÎL FACI

– ECHINOCȚIUL DE PRIMĂVARĂ;
– LUNA NOUĂ în BERBEC;
– INTRAREA LUI PLUTO în VĂRSĂTOR

Imaginează-ți că ai de făcut un drum mai lung, o călătorie spre un loc unde ai ceva de făcut sau unde vrei să te relaxezi. Tu conduci. Te pregătești și te gândești să ai tot ce îți trebuie, fie că este vorba despre gustări, fie despre haine și tot ce mai ai nevoie atunci când vei ajunge și cât timp vei sta. Îți alimentezi mașina și o pregătești pentru drum.
Cauți cel mai bun, mai optim drum. Ai de ales între autostradă sau drumuri naționale. De cele mai multe ori se alege autostrada; e cu mai multe benzi, duce direct la destinație, nu (prea) ai surprize, alegi ce bandă vrei tu, îți pui muzică și… la drum! Ești atent doar să nu ratezi ieșirea de pe autostradă atunci când te apropii de destinație.
Dar dacă alegi un drum național, acolo va trebui să fii atent la ceilalți, la mașinile care vin din direcție opusă, să fii vigilent la drum, la semne, la denivelări, precaut când intri în depășiri.

Plusuri și minusuri.
Autostrada e directă, sigură, previzibilă. Drumul național/județean îți solicită atenția și concentrarea.
Când mergi pe autostradă vezi peisajele printre panouri și parapete înalte. Când mergi pe drum, ești în peisaj, ești în vale, ești sus, la munte, pe serpentine, deasupra norilor, pe malul apelor, etc.
Pe autostradă nu te poți opri când vrei. Pe drum poți trage pe dreapta de câte ori vrei, și poți admira împrejurimile.

Dar, dincolo de toate astea, ce drum te ajută cel mai mult? S-ar putea să spui că autostrada, doar e modernă, iar omenirea s-a civilizat. Mda, ții volanul drept și te uiți după parcări sau panouri indicatoare. Dar când ieși de pe autostradă și o iei pe drumuri naționale sau județene, atunci poți spune că începi să îți folosești toate talentele tale de conducător auto.
Ce te dezvoltă mai mult? Un drum drept, netezit de alții, sau unul pe care tu alegi traseul, pe care îți poți manifesta toate abilitățile tale și unde poți deveni din ce în ce mai bun?

Desigur, autostrada este foarte bună, dar acum discutăm despre cine ești și cine devii dacă ai conduce doar pe autostradă sau doar pe drumuri. Cred că ai înțeles mesajul, dacă ai vrut.

Acum, hai să ne gândim la drumul cunoașterii de sine.
Îl poți face pe „autostradă”, adică urmând cursuri după cursuri, specializări, citind biblioteci întregi, ținând, la rândul tău, cursuri pentru alții. Teorie.
Sau poți alege un „drum național” unde tu alegi ce faci, dacă mai urmezi vreun curs sau nu, dacă staționezi până ce integrezi toată informația primită în viața de zi cu zi. Practică.
Degeaba o iei pe cale directă, dacă această cale nu produce schimbări puternice în tine la nivel uman. Dacă tot ce te interesează este încă o diplomă, încă o acreditare, încă un motiv de laudă pe facebook, dar viața personală a rămas neschimbată, degeaba o iei pe „autostradă”.
Dar când pornești la drum cu intenția de a-ți folosi toate talentele și abilitățile pe care le ai pentru a deveni din ce în ce mai bun în interior, când ești capabil să observi hopurile și denivelările drumului și să înțelegi că ele te învață o lecție importantă, când te poți bucura de peisaj și când înțelegi că nu viteza te ajută ci cumpătarea, când la capătul unui drum poți vedea că ești altul decât ai fost la plecare, abia atunci înțelegi că dacă nu făceai acest drum, nu ai fi devenit o altă persoană la nivel profund.

Poți face câte drumuri vrei, dar dacă la sfârșitul fiecăruia nu se schimbă ceva în tine, în cine și ce ești, în relațiile tale, degeaba faci aceste drumuri.
Dacă drumul nu te transformă, degeaba îl faci.

Luni, 20.03.2023, la ora 23.25 (ora României), are loc Echinocțiul de primăvară, când ziua este egală cu noaptea. Asta înseamnă și că Soarele își face intrarea în zodia care începe un nou ciclu, un nou drum – Berbecul.
A doua zi, marți, 21.03.2023, se produce Luna Nouă în Berbec, moment care aduce în plus energia noului, a reînnoirii, a noilor începuturi.
Joi, 23.03.2023, Pluto, planeta subconștientului și a dezintegrării vechiului, va intra în Vărsător, zodia schimbării, a umanității, unde va sta timp de 21 de ani.

Despre toate acestea și multe altele voi povesti în cadrul unei emisiuni în direct luni, 20.03.2023, de la ora 20.30, pe canalul meu YouTube și pe pagina mea Facebook.
Te aștept cu drag.

Binețe, Om curajos!

Edith Elisabeta Kadar

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: