New Video Upload : CÂND TE VEZI DOAR PRIN OCHII ALTORA, TU NU EXIȘTI

CÂND TE VEZI DOAR PRIN OCHII ALTORA, TU NU EXIȘTI
CÂND TE VEZI DOAR PRIN OCHII ALTORA, TU NU EXIȘTI

Luna plină în Fecioară
Intrarea lui Saturn în Pești (07.03.2023)

Atunci când în permanență aștepți ca alții să te vadă bun, cu calități, talentat sau valoros, tu nu exiști în ochii tăi. Probabil nici nu te gândești că părerea ta despre tine, despre ce faci, este mai importantă decât părerea oricui pentru că ești singurul care te cunoști cu adevărat, care știi ce poți și ce nu, care știi de ce ești în stare.

Probabil că în copilărie ți s-a repetat de multe ori ca nu faci bine ce faci, că poți mai mult, că lauda ar însemna să ți se urce la cap și să te crezi prea bun. Probabil că profesorii din școală ți-au spus prea mult și prea des că nu se va alege nimic de tine; și asta pentru că te „cunoșteau” prea bine și te judecau prin prisma materiei pe care o știau și care ție nu-ți folosește la nimic nici azi. Dar, cum mami și tati te „iubeau” mult, te comparau mereu cu copiii vecinilor și ai cunoscuților, și concluzionau că oricine poate mai bine decât tine.

Dacă măcar o situație din cele descrise ai întâlnit, nu te mira că acum, la vârsta adultă, te comporți ca un copil ce așteaptă aprobarea și aprecierea de la alții.

Nu e nicio problemă să vrei aprecierea altora; problema apare atunci când nu te poți aprecia și nu îți poți vedea adevărata valoare decât dacă alții te validează mai întâi. Și cum vor fi relațiile tale? Pline de iubire și de pace? Nu, nu au cum. Iubirea și pacea nu sunt date de altcineva, ci sunt daruri pe care le descoperi tu, în tine, lucrând cu tine.

Cât timp tu nu exiști pentru tine și veșnic aștepți ca alții să îți spună cine și ce ești, relațiile tale nu pot fi decât de codependență, pentru că depinzi ca cei din afara ta să îți dea binecuvântarea că meriți să trăiești încă o nouă zi.
Da, știu, sună dur, dar am fost pe acolo, crede-mă. Am fost agățată ca un scai de oricine îmi arăta atenție și consideram că asta e o dovadă de iubire. Și nu, nu doream atenția și validarea oricui, ci doar a celor de la care era mai greu să le obțin. Probabil cunoști tiparul.

Un codependent are mari șanse să atragă oameni toxici, oameni care nu numai că nu dau validarea, dar și contribuie la risipirea brumei de stimă de sine care i-a mai rămas.
Dacă ai trecut prin asta, recunoști povestea. Ție, că altora e mai dificil să le spui; e mai greu cu vulnerabilizarea asta.

Cum îți dai seama dacă te vezi doar prin ochii altora și pentru tine nu exiști?
– Nu faci nimic fără să ceri aprobare.
– Dacă la sfârșit nu primești laude, ești în stare să renunți la visul tău.
– Refaci proiectele de nenumărate ori pentru a ieși perfect pentru alții, indiferent ce-o fi însemnând pentru tine „perfect”.

Mai multe informații îți voi da în cadrul unei emisiuni în direct, luni, 06.03.2023, de la ora 20.30, transmisă pe canalul meu YouTube și pe pagina mea Facebook.
Te aștept cu drag.

Binețe, Om valoros!

Edith Elisabeta Kadar

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: