New Video Upload : POȚI SĂ ÎNCEPI CEVA NOU ABIA ATUNCI CÂND GÂNDIREA TA NU MAI E CEA VECHE

POȚI SĂ ÎNCEPI CEVA NOU ABIA ATUNCI CÂND GÂNDIREA TA NU MAI E CEA VECHE
POȚI SĂ ÎNCEPI CEVA NOU ABIA ATUNCI CÂND GÂNDIREA TA NU MAI E CEA VECHE

Fiecare om are vise, are idealuri, are planuri de viitor pe care le vrea împlinite și de la care așteaptă să îi aducă pacea și fericirea. Indiferent că este vorba despre a se muta în altă casă, alt oraș, altă țară, sau despre a începe o nouă afacere, omul este încântat și optimist doar la gândul că în viața lui vor interveni schimbările mult așteptate. Și totuși, nu întotdeauna socoteala de acasă se potrivește cu cea din târg, cum se zice. Adică nu întotdeauna planurile făcute vor ajunge să se materializeze, să se împlinească așa cum au fost ele plăsmuite.

Oare de ce unii își urmează visele și le împlinesc, pe când alții nici măcar nu se apropie de țelul lor, sau o fac foarte încet, întâmpinând multe piedici? Ce îi face pe unii să fie favorizați ai sorții (aparent), iar pe alții să pară veșnicii ratați în ale împlinirii în viață?

Dacă ar fi să te întreb ce gânduri ai acum, când vrei să faci o schimbare în viață, să aduci ceva nou, ce mi-ai spune? Gândește-te, și nu da răspunsuri stereotip. „Na, păi vreau să reușesc”, s-ar putea să (te grăbești să) spui. Da, bine, asta e clar, dar știi foarte bine că nu este suficient să vrei, mai trebuie să și aplici în practică. Și dacă te gândești la nereușitele de până acum, întrebarea mea este: tu te-ai schimbat între timp, sau folosești aceeași gândire de până acum care a împiedicat succesul să apară și pe strada ta?

Hai să luăm un exemplu: să presupunem că ai o boală care te împiedică să trăiești așa cum ai vrea, și vrei să te vindeci. Dacă vei continua să faci ce ai făcut și până acum și să gândești la fel, vindecarea nu va apărea, indiferent ce tratament vei urma. Aceeași gândire care te-a îmbolnăvit, nu te poate vindeca. Este nevoie să schimbi ceva felul în care vezi viața.
Dacă refuzi să faci orice schimbare și aștepți ca alții să facă ceva și să te salveze, nici boala nu are cum să dispară. Dar dacă schimbi perspectiva și accepți că tot ce ți s-a întâmplat a fost din cauza deciziilor tale, și încetezi să mai arăți cu degetul înspre oricine altcineva, vei constata că starea sănătății tale se va îmbunătăți pe zi ce trece.

Problemele apar, indiferent în ce domeniu, atunci când așteptările pe care le ai și speranțele pe care ți le faci sunt nerealiste sau când nu crezi că e posibil ca totul să se schimbe în bine.
Dacă tu nu crezi că te poți vindeca, adânc în sufletul tău, nu te vei vindeca. Dacă tu nu crezi că vei reuși ceea ce ți-ai propus, nu vei reuși, oricât de mult afirmi contrariul.
Degeaba spui că vrei să slăbești dacă tu nu crezi asta, de fapt. Degeaba spui că vrei relație dacă tu nu ești pregătit de asta în adâncul tău. Degeaba spui că vrei să faci bani dacă tu, în sinea ta, nu crezi că meriți să ai bani.

Vezi tu, nu ceea ce spui dă rezultatul final, ci ceea ce gândești și crezi în interiorul tău. Dacă tu te ghidezi după vechea gândire, vei obține aceleași rezultate ca până acum. Vrei ceva nou? Gândește înnoit. Ai curajul de a ieși în afara a ceea ce ai gândit, ai făcut și ai fost până acum.
Acesta este și mesajul Lunii pline în Leu care va avea loc duminică, 05.02.2023

Mai multe despre acest subiect voi vorbi vineri, 03.02.2023, de la ora 20.30, în cadrul unei emisiuni în direct transmisă pe canalul meu YouTube și pe pagina mea Facebook.
Te aștept cu drag!

Binețe, Om curajos!

Edith Kadar

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: