New Video Upload : MAI DEVREME SAU MAI TÂRZIU TOȚI VOM PLĂTI PENTRU ALEGERILE NOASTRE

MAI DEVREME SAU MAI TÂRZIU TOȚI VOM PLĂTI PENTRU ALEGERILE NOASTRE
MAI DEVREME SAU MAI TÂRZIU TOȚI VOM PLĂTI PENTRU ALEGERILE NOASTRE

Da, știu, ideea să plătim pentru ceva ce nici măcar nu ne place întotdeauna sună tare neplăcut; și asta ca să mă exprim drăguț. Adică să tot auzim că trebuie să plătim pentru ceva în viață, sau că va trebui să plătim pentru alegerile făcute stârnește în noi un sentiment de revoltă și de nedreptate că avem de dat ceva și nu de primit pentru o viață care oricum nu ne place. Cum adică să plătim din moment ce viața este nedreaptă, oamenii întâlniți sunt neserioși, profitori și insensibili la nevoile noastre? Ar trebui să fim noi plătiți pentru suferință, pentru faptul că noi nu avem parte de fericire, de împlinire, de liniștea aia sufletească despre care se tot scrie, se tot vorbește, dar pe care nu am văzut-o. „Adică după ce că am o viață de tot rahatul, după ce că există atâta nedreptate în lume, atâta discriminare, mi se spune că mai am de plătit pentru alegerile mele? Deci, după ce că nu am, tot eu să dau?”, ar putea suna vocea din capul nostru.

Aceasta este gândirea și concepțiile de viață atât timp cât trăim pe pilot automat, cât supraviețuim fiecărei zile și cât renunțăm la a mai vedea părțile pozitive din viață.
Când vorbim doar despre partea grea a vieții, despre neajunsuri și partea rea din orice și oricine, și nu putem sau nu vrem să vedem nimic frumos, nimic plăcut, noi vorbim, de fapt, despre felul în care vedem noi viața, cum o percepem și o interpretăm noi. Doar pentru că suntem incapabili să vedem frumosul, nu înseamnă că el nu există. Doar pentru că nu vedem decât întunericul, nu înseamnă că lumina a dispărut; înseamnă doar că am ales să vedem numai partea întunecată a fiecărei situații de viață, a fiecărui om, a noastră. Iar această alegere va aduce cu sine și consecințe. Neplăcute, bineînțeles. Din frustrare și furie nu vom putea ajunge abundența, bunăstarea și fericirea mult visate, ci vom atrage și mai multă frustrare. Iar repercusiunile vor apărea, mai devreme sau mai târziu: boli, pagube, relații toxice. Aceasta este plata pentru alegerea pe care am făcut-o. Puteam alege altceva dacă nu eram atât de supărați pe lume, pe viață, pe noi.

Toți oamenii trec prin încercări, dar nu toți aleg să se scufunde în pesimism, disperare și negare. Unii înțeleg că orice încercare are rolul de a ne întări, de a scoate la suprafață puterea de a merge mai departe, de a depăși orice obstacol întâlnit, și chiar de a o lua de la capăt dacă este cazul. Cine poate trece peste încercări nu are vreo putere specială, paranormală, ci are setările de gândire altfel.

Hai să ne imaginăm niște sportivi care se pregătesc pentru un concurs. Doar unul poate lua premiul întâi, dar toți vor câștiga experiență și vor ști ce să nu mai facă data viitoare.
Unii așa gândesc, „oau, ce șansă am avut: să întâlnesc oameni noi, să văd locuri noi, să particip la încă un concurs. Ce binecuvântare! Ce evoluție!”.
Dar alții dintre aceia care nu au ajuns pe podium aleg să se înfurie, să îi condamne pe toți, să își irosească energia vorbind despre nedreptatea care li s-a făcut că nu au câștigat. Și, în loc s�� meargă mai departe, se vor gândi obsesiv doar la faptul că nu au câștigat, la cât de nedreaptă este viața și cât de falși sunt oamenii. Iar consecințele nu vor înceta să apară: rezultatele vor fi din ce în ce mai slabe, eliminare din lot, frustrare crescândă. Iar de aici și până la prăbușirea în întuneric, la negarea binelui, a lui Dumnezeu, nu mai este decât un pas mic. Plata? Boli grave, dependențe, resemnare și izolare.

Aceleași condiții, alegeri diferite.
Cei care aleg să vadă doar că sunt victime nedreptățite, vor atrage oameni și situații care să le amplifice starea. Și asta pentru a lucra cu ei până ce vor alege o altă variantă. Sau nu.

Atragem ceea ce gândim și credem. Gândim optimist, atragem optimism. Gândim pesimist, atragem doar persoane și situații care ne țin acolo.
Plata este energia vieții pe care ori o înmulțim, ori o irosim în funcție de alegerea pe care o facem.

În această perioadă avem posibilitatea de a ne deschide ochii și mintea, și de a înțelege că nimeni și nimic nu ne poate face rău și nefericiți în afară de noi înșine. Indiferent ce alegem, „moneda” cu care plătim este energia vieții pe care o alegem.

Sâmbătă, 21 ianuarie, va avea loc momentul de Lună nouă în Vărsător și intrarea în noul an chinezesc, cel al Iepurelui de apă.

Mai multe despre toate acestea voi vorbi în cadrul unei emisiuni în direct transmisă pe canalul meu YouTube și pe pagina mea Facebook vineri, 20 ianuarie, cu începere de la ora 20.30 (ora României).
Te aștept cu drag.

Binețe, Om asumat!

Edith Elisabeta Kadar

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: