New Video Upload : VREI SĂ FII LUAT ÎN SERIOS? MATURIZEAZĂ-TE ȘI NU TE MAI COMPORTA IRESPONSABIL!

VREI SĂ FII LUAT ÎN SERIOS? MATURIZEAZĂ-TE ȘI NU TE MAI COMPORTA IRESPONSABIL!
VREI SĂ FII LUAT ÎN SERIOS? MATURIZEAZĂ-TE ȘI NU TE MAI COMPORTA IRESPONSABIL!
(SOLSTIȚIUL DE IARNĂ – 21.12.2022)
(LUNA NOUĂ în CAPRICORN – 23.12.2022)

Desigur, poți aduce nenumărate argumente despre cât de matur ești fâlfâind în fața oricui vrea să te asculte vârsta ta din cartea de identitate. Și totuși, nu este suficient să ai peste 30 de ani pentru a fi matur emoțional și a fi responsabil.

Anul 2022 (2+2+2=6) a fost despre responsabilitatea cu care ți-ai asumat întreaga ta viață, toate deciziile importante, și a fost despre a arăta cu degetul spre tine, a te opri să dai vina pe alții pentru ce ești, cine ești și pentru cum a devenit viața ta. Anul 2022 a dat posibilitatea celor maturi să își facă curat în viață, să ia fiecare domeniu (personal, profesional, spiritual) la puricat, să vadă ce nu merge, unde e nevoie să facă schimbări, unde să nu mai repete gândirea și obiceiurile care i-a dus până acum, aici.
Vezi tu, aici se vede maturitatea cuiva: alege să se comporte ca un adult responsabil, care își asumă toate deciziile, sau arată cu degetul spre mami, spre tati, spre oricine altcineva în afară de el însuși.

În ultima perioadă am întâlnit multe persoane care, în ciuda vârstei biologice de peste 30 de ani, se comportă ca niște copii, fac și spun lucruri lipsite de maturitate, nu își asumă responsabilitatea pentru hotărârile pe care le-au luat și le iau. Am întâlnit oameni-copii care stau în furie din cauză că mami sau tati nu le recunosc meritele nici acum, iar ei, în loc să își vadă de viața lor matură, se plâng că d-aia nu au găsit fericirea și împlinirea pentru că părinții nu îi laudă nici acum.

Dacă ai sta să te ui��i puțin în viața ta s-ar putea să treci și tu prin ceva asemănător. Ce este mai important pentru tine: părerea lui mami sau felul în care influențezi viața și deciziile copilului sau copiilor tăi? Ești undeva în trecut, în momentul în care ți-au murit părinții, și îți tratezi copiii ca pe niște adulți pe care încerci să-i maturizezi prea repede pentru a-ți deveni parteneri de discuții/suferință? Ești încă în furia că mama sau tata nu te-au tratat cum trebuia în copilărie și asta îți marchează întreaga existență și acum? Sau nici măcar nu-ți dai seama cât de dependent ești de părinții tăi că încerci să le aranjezi și acum viața, deși pe tine te-au „uitat” tot timpul, celorlalți te plângi într-una dar în prezența lui mami ești mielușel?

Îmi vei spune că nu este nicio problemă să ai grijă de părinții tăi indiferent de vârstă. Dar eu nu asta am spus; am spus că atunci când TOATĂ viața ta este despre ei și nu despre tine sau copiii tăi, când te pui pe plan secund, îți neglijezi nevoile doar ca să atragi atenția asupra ta, clar vorbim despre lipsa de maturitate emoțională; te comporți ca un copil, indiferent de vârsta pe care ți-o arată buletinul. Iar când ești imatur, nu poți fi luat în serios; ai senzația că ți se vorbește ca unui copil, că orice decizie a ta e luată la mișto, că nu ești credibil. Și, da, așa este: te comporți ca un copil, vei fi tratat ca un copil. Vrei să fii luat în serios? Maturizează-te, comportă-te așa cum ai vrea să fii tratat. Și nu mai fi iresponsabil; asumă-ți responsabilitatea pentru deciziile pe care le iei, bune sau rele, și nu mai da vina pe altcineva.

Nu vrei? Așteaptă 2023! Și ca un preambul avem momentul de Solstițiu de iarnă în ziua de 21 decembrie, cea mai scurtă zi lumină și cea mai lungă noapte, și momentul de Lună Nouă în Capricorn, în 23 decembrie 2022.

Mai multe despre aceste subiecte voi vorbi în cadrul unei emisiuni în direct miercuri, 21.12.2022, de la ora 21.12 (da, așa am ales ora), transmisă pe canalul meu YouTube și pe pagina mea Facebook.
Te aștept cu drag.

Binețe, Om matur și responsabil!

Edith Elisabeta Kadar

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: