New Video Upload : A VENIT MOMENTUL SĂ ÎȚI AMINTEȘTI CÂT DE PUTERNIC EȘTI!

A VENIT MOMENTUL SĂ ÎȚI AMINTEȘTI CÂT DE PUTERNIC EȘTI!
A VENIT MOMENTUL SĂ ÎȚI AMINTEȘTI CÂT DE PUTERNIC EȘTI!
LUNA PLINĂ ÎN GEMENI (08.12.2022)

Când spun că ești puternic, nu mă refer nici la puterea fizică și nici la cea dată de vreo funcție sau poziție socială. Nu. Aici mă refer la puterea interioară, cea care te face să mergi mai departe în fiecare zi indiferent ce ți s-ar întâmpla.
A fi puternic înseamnă a te aduna și a găsi în tine energia să mergi mai departe, să faci ceea ce ai de făcut, să duci la bun sfârșit ceea ce ai început, chiar dacă nu ai chef sau dacă tot ce ai vrea este să stai, să zaci sau să nu faci absolut nimic, pur și simplu.

Puterea este cea care te ridică de jos, din rândul învinșilor, al celor care vor să renunțe, și te face să te ștergi de praf, să strângi din dinți, să îți îndrepți spatele, să îți ridici bărbia, să privești viața în față și să-i spui „mai ai ceva în meniu? adu, sunt pregătit!”.

Ce îi deosebește pe cei care au putere față de cei care au cedat-o? Încrederea în sine, în darurile primite, smerenia și asumarea responsabilității.

Ca să ai încredere în tine, trebuie să știi că mai există multe alte variante la problema ta decât ți-ai dat voie să știi.
De cele mai multe ori pierzi încrederea deoarece crezi că ceea ce știieste singura variantă valabilă pentru viața și viitorul tău. De exemplu, când crezi că doar acel loc de muncă există, și că orice altă variantă este exclusă, îți pierzi încrederea în viitor și în tine. Sau când crezi că doar acel partener de viață este singurul care îți poate aduce fericirea.
Când îți dai voie să vezi și să accepți și alte rezolvări față de cele la care te-ai gândit, înțelegi că tot ce te-a făcut să suferi a fost lipsa de maturitate.

Când accepți că există și alte variante, înțelegi că primești daruri speciale de la Univers, de la Dumnezeu. Acceptarea este un dar magic, la fel ca deschiderea minții; renunțarea la încăpățânarea de a avea dreptate și la încrâncenarea ca lucrurile să fie doar cum vrei, este un alt cadou extraordinar. Toate acestea denotă maturizare, iar un om matur emoțional nu mai vrea să demonstreze nimic, vrea doar să se rezolve lucrurile în cel mai bun mod posibil. Iar pentru asta e nevoie de un singur lucru: să nu mai încerce să controleze nimic, să lase lucrurile să se rezolve de la sine. Desigur, așa ceva este de neconceput pentru maniacii controlului, oamenii care cred că totul trebuie aranjat și potrivit așa cum vor, și că își consumă toată energia pentru a fi mici dumnezei.

Renunțarea la control o pot face doar cei smeriți, adică cei care deja au înțeles că totul se întâmplă așa cum trebuie, nu cum vor ei cu orice preț. Smerenia te face să știi că tu ești doar o rotiță într-un angrenaj mare, și că ți se va întâmpla ce este bine pentru tine, indiferent că vrei asta sau te opui. Faptul că lucrurile nu ies cum vrei nu este o pedeapsă din partea unui creator nemilos, ci pentru că dacă ar fi ieșit cum vrei, ar fi existat consecințe grave, neplăcute. Tu nu poți vedea totul atunci când vrei să fie doar cum vrei tu, dar Dumnezeu poate. Degeaba vrei o anumită mașină; dacă în viitor vei avea accident cu ea, creatorul (sau cum vrei tu să-i spui) te va împiedica să o ai. Smerenia te face să mulțumești că lucrurile nu au ieșit cum ai vrut, ci așa cum trebuie. Orgoliul te va face să fii veșnic nemulțumit, să-i acuzi pe toți că nu se întâmplă așa cum dorești.

Responsabilitatea este un alt atu al celor care au putere. Un om iresponsabil este cel căruia nu-i pasă de consecințe, care este incapabil să vadă, din cauza mândriei, că a admite că greșești este apanajul celor puternici.

Când ai toate atributele de mai sus – încredere în sine, în darurile primite, maturitate emoțională, renunțarea la control, smerenia și responsabilitatea -, ai puterea de a merge prin viață, de a accepta ceea ce vine spre tine, și de a înțelege că ceea ce ți se întâmplă este pentru binele tău suprem. Asta înseamnă că nu mai irosești energie luptând cu situații pe care nu le poți controla; înseamnă că acea energie își ține „bateriile” vieții încărcare. Adică ai putere, cu alte cuvinte.

Mulți oameni au uitat să se ocupe de ei, de puterea lor, și se irosesc încercând să facă lucrurile să fie așa cum vor. Este ca și când ești cu piciorul pe accelerație și cu frâna de mână trasă. Adică te irosești și risipești orice brumă de energie vitală.

Luna plină în Gemeni, din 08 decembrie 2022, vine cu un avertisment foarte dur pentru cei care se irosesc și își irosesc darul primit – viața – pentru a controla tot și pe toți.
Mai multe despre acest subiect voi vorbi vineri, 02.12.2022, seara, de la ora 20.30, în cadrul unei emisiuni transmisă pe canalul meu YouTube și pe pagina mea Facebook.
Te aștept cu drag!

Binețe, Om matur și responsabil!

Edith Kadar

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: