New Video Upload : TU EȘTI CEEA CE CERI PARTENERULUI DE VIAȚĂ SĂ FIE?

TU EȘTI CEEA CE CERI PARTENERULUI DE VIAȚĂ SĂ FIE?
TU EȘTI CEEA CE CERI PARTENERULUI DE VIAȚĂ SĂ FIE?
(Luna plină în Săgetător – 24.11.2022)

Desigur, ai standarde înalte și te aștepți ca partenerul de cuplu să observe ce minunăție a primit în dar de la Univers: pe tine! Aștepți să facă și să fie așa cum vrei tu, doar i-ai făcut marea favoare de a îl/o alege dintre atâtea alte variante, nu? Și e atât de deranjant să vezi lipsa de respect pe care o primești atunci când îndrăznește să facă după capul lui/ei și să nu îți asculte indicațiile precise pe care le dai din mărinimia ta.
Măi, cum poate cineva pe care l-ai acceptat în viața ta să nu facă ce vrei, când vrei și cum vrei tu? Cum poate cineva să nu fie așa cum îți dorești, cum ți-ai imaginat să fie încă din copilărie, de când citeai romane sau urmăreai seriale siropoase? Cum adică să iasă din șablonul pe care l-ai construit în mintea ta și pe care l-ai refăcut de nenumărate ori până ce l-ai adus la perfecțiunea ta? Păi și cum să nu-i atragi atenția că nu este așa cum trebuie spunând cu duioșie „dacă nu faci așa, nu te mai iubesc…”, sau „nu mai ești așa cum ai fost ( a se citi „așa cum mi te-am imaginat că ești”), te-ai schimbat!”. Desigur, totul din prea multă „iubire”, știu!

Relația de cuplu este un subiect din acela la care se pricepe toată lumea (ca fotbalul, politica și femeile/bărbații), dar dacă privești în jur vei vedea exact opusul: dramă, certuri, neînțelegeri, tensiuni, etc.
De fapt, hai să recunoaștem, habar n-avem ce înseamnă o relație de cuplu armonioasă, cum se obține ea, de ce se ajunge atât de des la despărțiri și atât de rar la fericirea în doi. Nu ne învață nimeni cum se construiește o relație; habar n-avem să ne construim pe noi înșine. Nu ne spune nimeni să nu intrăm în relații atât timp cât avem răni nevindecate din trecut deoarece vom sângera pe noua relație. De unde să știm că atunci când intrăm într-o relație vom împrumuta „trusoul” de obiceiuri și credințe pe care l-au avut părinții și bunicii noștri, și că aplicând ceea ce au făcut ei, nu putem ajunge decât ca ei, și unde sunt ei.

Dacă mama se comportă într-un anumit fel, fata va deveni ca ea, iar băiatul va căuta o parteneră ca ea. Și invers, cu tata. Desigur, există și excepții, dar, în mare, aceasta este tendința.

Uite, te invit să te uiți puțin prin relațiile tale sau relația ta de cuplu: îți place ce vezi, ce trăiești, ce primești? Te consideri un om fericit în cuplu? Abia aștepți să revii acasă de la serviciu și să îți întâlnești partenerul/partenera sau începi să găsești scuze să întârzii? Relația ta s-a îmbunătățit de la începutul ei sau s-a deteriorat? Omul pe care l-ai ales s-a schimbat în bine sau în rău?

Acum, te rog să întorci oglinda către tine: crezi că partenerului/partenerei îi place ce vede, ce trăiește, ce primește de la tine? Se poate considera fericit(ă) în cuplu? Se grăbește acasă la tine sau întârzie din ce în ce mai mult? Consideri că te-ai schimbat în bine sau în rău de la începutul relației?
Consideri că nu mai comunică la fel ca înainte? Dar tu comunici la fel?
Crezi că nu mai este la fel ca la început? Doamne ajută! Dacă ar fi fost la fel, ar fi însemnat că nu s-a schimbat absolut deloc. Ce, tu ești aceeași persoană de la început? Nu, mai mult ca sigur că nu. Păi și atunci celălalt de ce ar fi la fel ca-n prima zi?
Crezi că nu-ți mai acordă aceeași atenție? Dar tu îi acorzi?
De ce doar celălalt trebuie să se schimbe, să facă ceva sau să fie cumva? Tu de ce nu faci ceea ce ceri partenerului/partenerei?

Uită-te bine la ce nu îți place la celălalt, pentru că acelea sunt lucrurile nerezolvate din tine. Și dacă îți vei lua jucăriile și vei pleca, te vei arunca în brațele altcuiva fără să îți rezolvi problemele, vei proceda la fel în următoarele relații și vei concluziona filozofic că „toți/toate sunt la fel!”.
Nu, nu sunt, doar tu crezi că doar celălalt trebuie să se schimbe, tu ești perfect(ă).

În această perioadă ies la suprafață multe programe vechi, moștenite din familie, și care creează aceleași neînțelegeri ca a celor din familie. Și tot acum, din ce în ce mai mulți oameni se trezesc, parcă, dintr-un somn și își dau seama că nu au făcut ce au vrut și ce au simțit, ce ceea ce li s-a spus, li s-a cerut, au fost programați. În această perioadă se rup multe relații toxice, și se renunță la obiceiuri/dogme care au înlănțuit oamenii prin „așa trebuie”, „să nu ne faci de râs”, „asta e viața, asta e crucea!”.
Luna Nouă din Săgetător, din 24.11.2022, aduce mesajul că avem nevoie de un nou început, liberi de trecut și eliberați de reguli care fac oamenii nefericiți.

Mai multe despre toate acestea voi vorbi în cadrul unei emisiuni în direct, vineri, 18.11.2022, seara, de la ora 20.30, pe canalul meu YouTube și pe pagina mea Facebook.
Te aștept cu drag.

Binețe, Om liber!

Edith Elisabeta Kadar

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: