New Video Upload : PÂNĂ NU ACCEPȚI CINE ȘI CE EȘTI, VEI FI CINE ȚI SE SPUNE CĂ AR TREBUI SĂ FII

PÂNĂ NU ACCEPȚI CINE ȘI CE EȘTI, VEI FI CINE ȚI SE SPUNE CĂ AR TREBUI SĂ FII
PÂNĂ NU ACCEPȚI CINE ȘI CE EȘTI, VEI FI CINE ȚI SE SPUNE CĂ AR TREBUI SĂ FII (LUNA NOUĂ în PEȘTI)

Te invit să recitești o povestioară cu tâlc adusă nouă de Anthony de Mello:

„O femeie aflată în comă era pe punctul de a muri. Dintr-o data, ea s-a simțit ridicată la cer și s-a trezit în fata Scaunului Judecății de Apoi.
– Cine esti? a întrebat-o o Voce.
– Sunt sotia primarului, a raspuns ea.
– Nu te-am întrebat a cui soție ești, ci cine ești tu?
– Sunt mama a patru copii.
– Nu te-am întrebat a cui mamă ești, ci cine ești tu?
– Sunt învățătoare.
– Nu te-am întrebat ce profesie ai, ci cine ești tu?
Și dialogul a continuat în același fel. Orice ar fi răspuns femeia, cuvintele ei nu păreau să răspundă la întrebarea „cine esti tu?”
– Sunt creștină.
– Nu te-am întrebat care este religia ta, ci cine ești tu.
– Sunt cea care a fost la biserică în fiecare zi și le-a dat de pomană ceIor sărmani.
– Nu te-am întrebat ce ai facut, ci cine ești tu.
În mod evident, ea nu a trecut de examen, căci a fost trimisa înapoi pe pământ. Când s-a trezit din comă, femeia s-a decis să afle cine este. Și astfel, întreaga ei viață s-a schimbat.”

Desigur, fiecare om care citește această pildă reacționează după ceea ce are în interior: unii ignoră mesajul, alții îl citesc dar nu rețin nimic, e doar o pildă; și câțiva vor înțelege cu adevărat mesajul: cine suntem cu adevărat nu are nicio legătură cu statutul social, cu religia, apartenența politică, rasă, orientare, ci are a face cu esența noastră, cu ceea ce suntem după ce dăm la o parte toate titlurile, fațetele și măștile pe care ni le-am pus pentru a fi pe placul altora (nici măcar pe placul nostru!).

O mare parte din oameni nici măcar nu înțeleg că viața este despre ei și nu despre alții; despre ce simt cu adevărat și nu despre ce aleg să spună (adică să mintă) pentru ca alții să-i aprecieze.
Am întâlnit oameni pentru care a spune ce simt cu adevărat este o prostie, o slăbiciune și o vulnerabilizare inutilă. Pentru ei, cei care se asumă și își spun adevărul sunt niște proști, deși acolo, în interior, îi invidiază pentru curaj.

Foarte mulți oameni trăiesc inconștient, ei doar se adaptează la ce le aduce fiecare minut de viață; nu creează și se consideră victime permanente ale sorții, vieții și a celorlalți. Ei nu trăiesc, ei supraviețuiesc. Au uitat să fie creatori, iar bucuria și reușita în viață este doar pentru cei cărora le-a surâs norocul. Pentru ei Dumnezeu este cel care pedepsește, care se supără repede și a cărui „iubire” se manifestă prin necazuri și lipsuri. Aceștia sunt oamenii care așteaptă în permanență să li se spună cine să fie și ce să facă; nu își asumă responsabilități și dau vina în permanență pe alții. Ei constituie marea masă de manevră a celor care au multe de câștigat din ignoranța lor.

Și mai sunt oamenii care se trezesc, care văd că mai există multe alte variante posibile de trăit, care înțeleg că tot ceea ce au și primesc este rodul a ceea ce au gândit și au făcut. Aceștia sunt oamenii creatori, atenți la fiecare trăire, emoție și decizie pe care o iau deoarece își asumă responsabilitatea pentru realitatea creată. Ei știu că frica blochează gândirea clară, că furia și judecarea celorlalți îi îndepărtează de înțelepciune, și că fiecare zi este o nouă șansă să o ia de la capăt. Acești oameni știu cine și ce sunt, și nu pot fi manipulați de informații false sau de cei care au doar de câștigat din ignoranța umană.

Evoluția presupune să începi ca masă naivă de manevră și apoi să te trezești și să afli cine ești și ce poți, astfel încât cei care încearcă să te manipuleze să se lovească de un zid. Alegerea este a fiecăruia, și ține de gradul de minciună și de iluzie pe care îl acceptă din lenea de a se asuma.

Parcă nicio fază a Lunii nu accentuează atât de mult iluzia în care trăim ca Luna Nouă în Pești, moment ce va avea loc miercuri, 02 martie 2022 la ora 19.35 (ora României).

Mai multe despre acest subiect te invit să afli urmărind emisiunea în direct de marți, 01.03, de la ora 20.30, transmisă pe canalul meu YouTube și pe pagina mea Facebook.

Te aștept cu drag.

Binețe, Om înțelept!

Edith Kadar

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: