New Video Upload : TU CE VREI DE LA O RELAȚIE?

TU CE VREI DE LA O RELAȚIE?
TU CE VREI DE LA O RELAȚIE?

„Cum adică ce vreau de la o relație? Ce întrebare mai e și asta?”, s-ar putea să gândești când citești titlul; pentru că aceasta este o întrebare căreia nu îi dai importanță, doar este despre ceva de la sine înțeles. Adică, nah, o relație e relație, punct. Nu prea se vorbește despre relații, se povestește despre persoane, dar relațiile…, sunt de la sine înțeles; ele există.

Deci… ce vrei de la o relație? Ce așteptări ai, nu de la celălalt, ci de la relația cu celălalt? Sper că ai observat diferența și că nu confunzi omul cu relația.
Și, hai să ne înțelegem, când spun relație nu mă refer doar la cea de cuplu. Orice interacțiune cu ceilalți, indiferent de natura ei, se numește relație. Că vorbim despre prietenie, rivalitate, familie, colegi, colaborări, iubire, căsătorie, toate se bazează pe relația dintre cele două părți.

Așa că, tu ce vrei de la o relație? Cu ce te ajută ea pe tine?

Nu ți s-a întâmplat să întâlnești oameni cu care nu poți lega nicio relație, cu care poți discuta scurt, iar, apoi, nimic?
Ce te-a făcut să legi o relație cu acea persoană? De ce ai vrut mai mult? Cine ai devenit tu în cursul acelei relații?

Hai să luăm o relație de prietenie; să zicem că ai un prieten bun. De ce ai relație cu acel om, te-ai gândit vreodată? Sau ți se pare că e de la sine înțeles. De ce cu acel om și nu cu altcineva? Ce plus aduce acea relație în viața ta? Nu omul, relația. Dacă între tine și celălalt nu ar fi existat o afinitate, nu s-ar fi închegat relația.
E posibil să vii și să spui că ai legat prietenia deoarece sufletele voastre s-au recunoscut. S-ar putea să vii să spui și despre contractul încheiat între cele două suflete. Nu uita să spui și despre lecțiile pe care le aveți de învățat împreună.
Bun! Acum, că am epuizat variantele celor care încă sunt pe norișori, te invit să revii aici, în 3D, în planul fizic, să dai la o parte teoria multă și să îmi răspunzi practic: tu ce vrei de la acea relație?

Sau, hai să luăm o relație romantică: de ce ai ales exact acea persoană? Ce ai tu de învățat din acea relație? Și ce tip de relație stabilești? De egalitate, de control, de dependență? Relația este de dominare? Sau de demonstrare a dreptă��ii? Sau de parteneriat în care cei doi fac împreună viața? De ce ai ales acel partener și nu pe altcineva? Ce au avut celelalte persoane dinainte că ai decis să nu începi o relație cu ele?

Atât timp cât descrii ce vrei de la partener, de la celălalt (indiferent de natura relației), este clar că nu poți deosebi relația de om. Și nu e nicio problemă, nimeni nu se naște învățat. Important este să faci primul pas, acela de a sesiza diferența dintre relație și partener.
Cât timp răspunzi la întrebarea din titlu descriind ce vrei de la partener, vei avea o relație de co-dependență, de manipulare, de control, și nu este deloc benefică pe termen lung, având toate șansele să devină, cu timpul, toxică. De ce? Din cauza așteptărilor și a proiecțiilor: aștepți ca celălalt să fie și să facă ce vrei tu, și proiectezi pe el imaginea cum ai vrea să fie, nu cum este cu adevărat. Cum este, în acest caz, relația? Falsă, desigur. Ce aduce ea? Tristețe, dezamăgire, încrâncenare, frici, furii, vinovăție, lipsă de iubire și de respect de sine.

Abia când începi să înțelegi că în orice interacțiune exist�� 3 părți – cei doi și relația dintre ei – vei putea lucra la schimbarea și îmbunătățirea ta. Pentru că rolul unei relații este să te facă să devii mai bun, mai înțelept, să poți spune că acea relație te-a făcut să vrei să te schimbi, și nu să aștepți ca celălalt să se schimbe.

Dincolo de toată teoria spirituală și de toate textele de facebook, viața are obiceiul să se modeleze după ce aplici în practică, nu după ce vorbești fără să faci. Deci, până ce să ajungi să abordezi relațiile din teoria spirituală, practica de acum și aici este cea care dictează, de fapt, adevărul vieții tale. Poți fi foarte spiritual în fața oamenilor, dar dacă acasă ai relații toxice cu partenerul, copiii, părinții, se numește că minți, că te minți. Iar felul în care te comporți va avea impact asupra celorlalți, asupra întregului.
Când refuzi să vezi și să auzi mesajele care te avertizează că nu ești pe drumul cel bun, Universul intervine cu semne din ce în ce mai evidente. Unul dintre aceste semne este Luna Nouă în zodia Scorpionului, și Eclipsa de Soare care vor avea loc marți, 25.10.2022.

Mai multe despre toate acestea voi vorbi în cadrul unei emisiuni în direct ce va fi transmisă vineri, 21.10.2022, de la ora 20.30, pe canalul meu YouTube și pe pagina mea Facebook.
Te aștept cu drag.

Binețe, Om înțelept!

Edith Elisabeta Kadar

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: