New Video Upload : VEDEM DIN VIAȚĂ DOAR CÂT NE DĂM VOIE SĂ ÎNȚELEGEM

VEDEM DIN VIAȚĂ DOAR CÂT NE DĂM VOIE SĂ ÎNȚELEGEM
VEDEM DIN VIAȚĂ DOAR CÂT NE DĂM VOIE SĂ ÎNȚELEGEM
(Luna Plină în Berbec – 09.10.2022)

În fiecare moment al vieții noi suntem altcineva. Și este normal să fie așa pentru că în fiecare clipă gândim altceva, acționăm altfel, în fiecare minut viața ne aduce în față alte situații. Ne schimbăm în fiecare secundă, dar prea puțin și prea puțini observăm toate astea.
Fiecare situație nou apărută aduce cu ea noi lecții de învățat sau teste pentru a vedea dacă ne-am însușit lecțiile trecutului. Iar situațiile se vor repeta până ce am înțeles ce ni s-a întâmplat și de ce.

Să presupunem că avem un loc de muncă unde lucrurile au mers bine dar, la un moment dat, au început să apară tensiuni cu șefii sau/și colegii. Acesta este un semn că e momentul să facem o schimbare.
Unii înțeleg acest lucru și încep să își caute de lucru în altă parte. Dar alții se încăpățânează să rămână acolo, doar ce-o să zică lumea dacă își schimbă locul de muncă? Unii își spun că nu pleacă deoarece nu vor mai găsi un loc de muncă în altă parte; alții nu pleacă pentru a nu-i dezamăgi pe cei care i-au sfătuit să rămână și să reziste. Fiecare acționează după cât înțelege din viață în acel moment.

Dacă tot ce au înțeles este frica, vor rămâne în acel loc din frică, și vor atrage în viața lor oameni care să le întrețină frica, chiar să le-o amplifice. În funcție de natura fricii, vor apărea probleme în acel domeniu: dacă frica este că rămân fără bani, vor avea parte de experiențe în care pierd bani, au pagube sau sunt înșelați. Aici pot apărea boli de rinichi cu colici renale. Dacă frica este că vor rămâne fără posibilitatea de a asigura hrana, vor apărea probleme în acest domeniu: mâncarea se strică repede, și vor apărea boli ale ficatului și probleme digestive. Dacă frica este de pierdere a statutului în colectiv, vor apărea colegi care să le submineze autoritatea, care să îi trădeze, și pot dezvolta boli cardiovasculare.

Aceeași situație, alte reacții, rezultate diferite în funcție de nivelul fiecăruia de înțelegere a ce i se întâmplă.

Până nu învățăm lecția schimbării, situațiile se vor repeta, și vom da vina pe lipsa norocului, pe ghinion, pe alții, și vom fi victime care ne vom plânge cu orice ocazie și oricui de cât de nedreaptă este viața. Cu cât ne încăpățânăm să rămânem în situația care ne face nefericiți și care ne îmbolnăvește, cu atât suferința va fi mai mare și bolile se vor agrava în loc să se amelioreze.
Tema este schimbarea noastră, îmbunătățirea noastră, nu îmbolnăvirea și irosirea potențialului, a energiei și sănătății noastre.

Indiferent de domeniul vieții, lucrurile vor decurge după același mecanism.

Schimbarea se face greu, de obicei după ce pierdem tot ceea ce am apărat cu atâta îndârjire: vom fi concediați, partenerul va pleca din viața noastră, vom pierde moșteniri, etc. Și asta nu pentru că dumnezeul în care credem este răzbunător și ranchiunos, ci pentru că refuzul de a ne schimba are un preț.

Viața constă în adaptare și în îmbunătățirea a ce suntem și avem, și nu în stagnare.
Cei care reușesc în viață sunt cei care și-au învățat lecțiile, care se folosesc de orice situație pentru a deveni o variantă mai bună a lor. Cei care întâmpină multe greutăți sau eșuează des sunt cei care se încăpățânează să rămână unde sunt de ani buni, care refuză schimbarea și adaptarea la nou.

Fiecare lecție învățată aduce un nou nivel de înțelegere a vieții. Fiecare experiență aduce noi înzestrări și abilități, și deschide noi șanse și oportunități de creștere și dezvoltare personală. Urcăm ca nivel de conștiință.
Fiecare lecție refuzată va atrage nefericire, blocaje în toate domeniile vieții și boli.

Mesajul este unul singur: oricâtă rezistență am opune, la sfârșit se va întâmpla ceea ce este menit să se întâmple, nu ce vrem noi.

Unul dintre momentele în care lecțiile vin nestingherite este cel de Lună plină. Duminică, 09.10.2022, la ora 23.55 (ora României) va avea loc Luna plină în zodia noilor începuturi, Berbecul.
Despre toate acestea voi vorbi în cadrul unei emisiuni transmisă în direct vineri, 07.10.2022, ora 20.30, pe canalul meu YouTube și pe pagina mea Facebook.
Te aștept cu drag.

Binețe, Om înțelept!

Edith Elisabeta Kadar

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: