New Video Upload : RĂNILE SUFLETEȘTI NEVINDECATE ÎȚI VOR DISTRUGE ORICE RELAȚIE

RĂNILE SUFLETEȘTI NEVINDECATE ÎȚI VOR DISTRUGE ORICE RELAȚIE
RĂNILE SUFLETEȘTI NEVINDECATE ÎȚI VOR DISTRUGE ORICE RELAȚIE (LUNA PLINĂ în SCORPION și ECLIPSA TOTALĂ DE LUNĂ ÎN SCORPION)

Din copilărie am fost fascinați de poveștile care se terminau cu „… și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți”.
Ideea de a menține fericirea până la adânci bătrâneți era fascinantă, iar atunci am fost convinși că acesta este adevărul și în viață.
Cu timpul am început să vedem că oamenii mari nu prea trăiesc asta, și am auzit că fericirea până la adânci bătrâneți este doar un text de basm. Ba chiar, din prea multă „iubire” a celor care ne-au educat, s-a râs de naivitatea și credulitatea noastră, explicându-ni-se că fericirea nu există, sau că ea constă în a avea bani, bunuri și putere, dar că cei doi dintr-o relație n-au legătură cu zen-ul și cu pacea sufletească.

Părinții ne-au dat educația legată de relații în funcție de propria lor relație din căsnicie. Dacă relația era tensionată, cum am fi putut să auzim lucruri frumoase despre parteneriat? Cine să ne spună așa ceva? Cei care se certau într-una? Cei care nu se certau (că nu era bine să vadă și să audă lumea despre așa ceva) dar țineau totul în ei și emanau în jur furie, intoleranță și tristețe?
Cine să ne spună ce înseamnă o relație? Cei care îi bârfeau pe ceilalți și își bârfeau partenerul/partenera la străini? Cei care se jigneau unul pe celălalt? Cei care consideră că sexul opus nu e în stare de nimic?

Tu realizezi că sunt prea puțini cei care au avut încă din copilărie un exemplu pozitiv, și nu în teorie ci în viața de zi cu zi?
Desigur, partizanii pozitivității cu orice preț vor veni acum să spună că ce a fost, a fost, și că ar fi bine să ne concentrăm pe prezent și pe viitorul luminos, uitând că dacă nu sădim semințe ale luminii, toleranței și iubirii, nu pupăm decât ce am primit: pesimism, frici și intoleranță. Tactica îngropării problemelor și a negării trecutului este doar o iluzie menită să ne țină departe de repararea vieții noastre. În fond, ignoranța și ignorarea sunt alegeri proprii. Rănile acelea vechi nu pleacă nicăieri, oricât le-am nega și le-am „picta” în culori pozitive, ci „sângerează” peste fiecare zi a vieții noastre și peste fiecare persoană pe care o întâlnim.

Fiecare traumă din copilărie va bloca o parte din sufletul nostru acolo, în acel moment nefast; mergem mai departe în viață cu un procent din ce în ce mai mic din ce am fost odată. Și ajungem, astfel, la vârsta adultă unde nu mai suntem plini de suflet ci goliți de trăiri și încărcați de justificări și de teorii învățate și repetate pentru a putea supraviețui.

Iar când intrăm în relații, așa, incompleți și plini de frici, oare ce parteneri atragem? Oare ce așteptări avem de la celălalt și de la relație? Să ne facă fericiți, să alunge durerea aceea veche și să umple golul pe care îl simțim.
Crezi că o persoană dezintegrată poate atrage pe cineva echilibrat, plin de pace și de liniște în suflet? NU! Nu poate atrage decât ceea ce este ea în acel moment.

Relațiile nu sunt despre salvarea celuilalt și nici despre răzbunarea pentru suferința pe care alții au creat-o.
O relație sănătoasă, viabilă, poate avea loc doar între doi oameni vindecați complet, care au iertat trecutul și au făcut pace cu cei care le-a creat suferința. Până atunci… totul se reduce doar la discuții.

Luni, 16 mai, va avea loc un eveniment care scoate la suprafață toate rănile importante pe care nu le-am rezolvat în trecut: Luna Plină în Scorpion și Eclipsa totală de Lună în Scorpion.

Mai multe despre aceste subiecte voi povesti în cadrul unei emisiuni în direct transmisă pe canalul meu YouTube și pe pagina mea Facebook, vineri, 13 mai, de la ora 20.30.

Te aștept cu drag.

Binețe, Om asumat!

Edith Kadar

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: