New Video Upload : DEGEABA SPUI „TE IUBESC” DACĂ NU AI ÎNVĂȚAT SĂ IUBEȘTI

DEGEABA SPUI „TE IUBESC” DACĂ NU AI ÎNVĂȚAT SĂ IUBEȘTI
DEGEABA SPUI „TE IUBESC” DACĂ NU AI ÎNVĂȚAT SĂ IUBEȘTI – Luna Nouă în Leu (28.07.2022)

E un trend (curent, tendință, na, pentru cei care sunt atât de spirituali încât resping cuvintele din altă limbă) în această perioadă de a spune rapid „te iubesc” sau „love you”, și nu doar apropiaților din familie, ci și altora, mai străini un picuț. Nu este nimic greșit în asta, Doamne ferește! E un fel de compensare pentru trecutul în care „te iubesc” era folosit cu zgârcenie.

Am auzit deseori, mai demult: „nu spun „te iubesc” că e dovadă de slăbiciune”. Sau „dacă stau cu tine te iubesc, ce să mai tot spun atâta…”. Desigur, de asta își vor aminti mai ales cei care au prins epoca dinainte de 1990. Dar după asta oamenii au început să se deschidă, a apărut internetul, accesul la informație a explodat, și uite așa am putut și noi vedea cum e prin ograda celor de pe alte meleaguri.

Ideea este că deși nu prea știm noi mare lucru despre iubire, nu ne mai sfiim să vorbim despre ea: „te iubesc pentru că….”, „nu te mai iubesc dacă….”, „nu te pot iubi dacă nu te schimbi…”, și alte variante care arată clar condiționarea. Iar unde sunt condiții NU ESTE IUBIRE!
Cine să ne învețe iubirea, omule? Părinții noștri pentru care iubirea a fost o asociere, un parteneriat în care să se întemeieze o familie? Societatea compusă din noi, oamenii care credem că iubirea este ceva ce alții trebuie să ne dea iar noi trebuie doar să primim?

Dacă te-aș întreba acum ce simți atunci când spui „te iubesc”, ce ai spune (după o pauză de gândire și după ce nu mai dai răspunsuri automate)? Mi-ai servi un text șablon din ceea ce ai citit și ai auzit?
Ce înseamnă pentru tine iubirea? Poți spune „te iubesc” fără să aștepți ca celălalt să îți spună la fel? (nu te grăbi să spui da doar pentru a da bine)
Ce simți atunci când cineva (care nu ți-e partener de viață) îți spune „te iubesc”? Te gândești că îți face o propunere indecentă? Că are de la tine așteptări romantice?
Poți spune cuiva străin „te iubesc” din toată inima doar așa, pentru că asta simți?
Știi că „te iubesc” nu are un context sexual și că nu trebuie să fie urmat de o întâlnire romantică sau vreun divorț?

Îți dai seama că, de fapt, folosim „te iubesc” fără a avea habar ce anume înseamnă iubirea cu adevărat?

Desigur, sunt convinsă că mulți ar putea jura că iubesc de numa-numa; se vede și pe Facebook cu „vă iubesc pe toți!!!”. Plus că mai este și curentul ăsta new-age în care toți trebuie să-și spună „te iubesc” și să se îmbrățișeze la cursuri, c-așa-i trendy!
Măi, omule, tu poți spune oricui și de câte ori vrei „te iubesc”, asta nu înseamnă că și iubești cu adevărat; mai ales atunci când declarația este urmată de „…dar…” sau de „…dacă…”.
Dacă în sinea ta comentezi și critici non stop, NU E IUBIRE!!!
Dacă în față spui „te iubesc” dar în gând sau pe la spate îi judeci pe toți, NU E IUBIRE!
Dacă spui „te iubesc” și aștepți ceva la schimb, NU E IUBIRE!
Dacă rămâi într-o relație toxică doar pentru că ți-e frică de singurătate, de ce mai spui că e iubire?

Câtă iubire de sine poate avea omul care își face singur rău continuând viața care l-a îmbolnăvit?
Câtă iubire de sine poate avea omul care renunță la tot, la el însuși, la idealurile și visele sale, doar pentru a-i face pe alții fericiți?
Cum poți să spui că te iubești atunci când uiți de tine și când nu exiști pentru tine?
Și dacă nu te iubești pe tine, cum poți avea pretenția că îi iubești total, plenar și necondiționat pe cei străini de viața ta?

Trăim vremuri extraordinare când trebuie să învățăm să iubim, să NE iubim. Ce se întâmplă altfel? Relațiile se dezintegrează.
Acesta este mesajul Lunii Noi în Leu, moment care va avea loc joi, 28 iulie, ora 20.55 (ora României).

Mai multe despre toate astea voi vorbi în cadrul unei emisiuni în direct transmisă marți, 26.07, de la ora 20.30, pe canalul meu YouTube și pe pagina mea Facebook. Te aștept cu drag.

Binețe, Om informat!

Edith Kadar

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: