New Video Upload : COPILUL INTERIOR – TRAUME, VINDECARE, MATURIZARE

COPILUL INTERIOR – TRAUME, VINDECARE, MATURIZARE
COPILUL INTERIOR – TRAUME, VINDECARE, MATURIZARE

Despre copilul interior s-a discutat și se discută, doar face parte din categoria de teme la modă; este ceva nou, controversat la început, dar acceptat de către cei însetați de cunoaștere.

Fiecare dintre noi avem în interiorul nostru toate aspectele noastre din trecut: copilul, adolescentul, tânărul, adultul,înțeleptul, etc. Dar pentru că primii ani din viață sunt foarte importanți (deoarece atunci se stabilesc regulile și concepțiile de viață, atunci se formează personalitatea viitorului adult), copilăria este un marcaj pentru restul vieții. Toate traumele emoționale și rănile sufletești care se produc în primii ani de viață duc la blocaje, la întârzieri, la rămânere pe loc în creșterea și dezvoltarea emoțională. O traumă din copilărie poate face ca adultul să rămână și să se manifeste ca la vârsta copilului.

De câte ori nu ne-am comportat ca niște copii? De câte ori nu am avut crize că lucrurile nu s-au întâmplat așa cum am fi vrut? De câte ori nu am plecat supărați că ceva sau cineva nu ne-a făcut pe plac, ne-am luat „jucăriile” și am plecat trântind ușa și așteptând ca ceilalți să vină să-și ceară scuze? Bârfa este tot o formă de pâră la doamna. Aranjatul excesiv al femeilor amintește despre jocurile cu păpuși, iar preocuparea bărbaților pentru mașini și gadgeturi ne arată băieții cu jucăriile lor.

A ne comporta copilărește din când în când aduce bucurie și ne încarcă de energie; în fond, a fi adult responsabil tot timpul devine obositor. Dar a rămâne cu acest comportament o viață întreagă arată imaturitate și indică o vârstă emoțională fragedă, indiferent de anii din buletin.

Copilul traumatizat va rămâne la aceeași vârstă emoțională chiar dacă timpul a trecut și e adult acum. Toate amintirile neplăcute rămân acolo, în subconștient, și vor crea acel comportament imatur.
Acesta este copilul interior, cel care dictează cum să reacționeze omul.

Despre acest copil interior, traumele, vindecarea și maturizarea lor am povestit cu buna mea prietenă Beatrice Motiu vineri, 03.06.2022, de la ora 20, în cadrul emisiunii „Esenta Vietii” la Radio Zestrea Pecica, și transmisă live pe Facebook.

Te invit cu drag să ne fii alături.

Binețe, OM asumat!

Edith Kadar
Beatrice Motiu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: