New Video Upload : CÂND SCHIMBI FELUL ÎN CARE VEZI LUMEA, LUMEA PE CARE O VEZI SE SCHIMBĂ

CÂND SCHIMBI FELUL ÎN CARE VEZI LUMEA, LUMEA PE CARE O VEZI SE SCHIMBĂ
CÂND SCHIMBI FELUL ÎN CARE VEZI LUMEA, LUMEA PE CARE O VEZI SE SCHIMBĂ

Astăzi am ales o temă foarte bine surprinsă în cuvinte de către Wayne Dyer: „când schimbi felul în care vezi lucrurile, lucrurile pe care le vezi se schimbă”. Este o afirmație care vorbește despre schimbarea de perspective, despre a afla și alte variante ale aceluiași lucru care ne „bântuie” viața. Este despre trezire, despre creșterea în conștiință, despre evoluție.

Ce înseamnă să schimbăm felul în care vedem lucrurile? Înseamnă să înțelegem și să acceptăm că orice ne face nefericiți și nemulțumiți nu este menit să facă parte din viața noastră, că este ca și cum am bea de bunăvoie otravă și că acolo, afară, în viață, există un alt prezent care ne așteaptă și se așteaptă trăit.
Înseamnă să nu mai avem atâtea pretenții ca alții să se schimbe și să se ajusteze la lumea noastră de parcă a noastră lume este singura valabilă și reală. Păi dacă ar fi așa, dacă ceea ce simțim și trăim este 100% real, cum se face că mulți dintre noi suntem nemulțumiți, nefericiți, neîmpliniți și nerealizați, chiar dacă n-am recunoaște asta în fața nimănui? Cum se face că mulți dintre noi trăim o viață duplicitară: una spunem și scriem pe Facebook, și alta trăim în sinea noastră atunci când rămânem singuri cu noi la orele serii?

Una dintre cauzele principale ale suferințelor și traumelor la toate nivelurile este că rar acceptăm că mai există și o altă variantă la ceea ce trăim și simțim, că există și alte posibilități de a rezolva problemele în afara celor pe care le-am încercat de zeci de ori și care ne-au dus la blocaje și în depresie. Am fost învățați de mici să acceptăm și să executăm tot ce ni se spune fără a pune întrebări, și ajungem să credem la vârsta adultă că așa e normalul: noi spunem, iar ceilalți trebuie să creadă și să facă ce am spus noi.
De câte ori nu am pus în copilărie întrebarea „dar de ce trebuie să fac așa”, și ni s-a răspuns „pentru că așa zic eu”? De suficiente ori încât acesta să devină, pentru mulți dintre noi, un program pe care îl aplicăm la vârsta adultă.
– Măi, dar de ce faci asta? Tu nu vezi că suferi și îi faci și pe alții să sufere?
– Pentru că așa vreau eu!
– Dar mai există atâtea alte variante din care poți alege…
– Ce, îmi spui tu mie ce să fac?!
– Dar ești din ce în ce mai bolnav, tu nu vezi? Preferi să mori decât să faci altfel decât până acum?
– Da, că eu nu sunt de vină! Lumea e de vină că e nedreaptă!

Ce să-ți povestesc, chiparosule, toți sunt de vină pentru alegerile nefericite pe care le facem în viața noastră, doar noi nu. Altcineva a venit și ne-a pus pistolul la tâmplă și a spus să ne căsătorim fără să iubim; altcineva ne-a legat cu lanțuri la locul de muncă unde suntem nefericiți și neapreciați; alții ne-au amenințat cu nu știu ce dacă îndrăznim să ieșim din relații toxice. Alții. Mereu alții. Niciodată noi, deși ne lăudăm că este viața noastră.

Unii dintre noi preferă să moară decât să schimbe perspectiva din care privesc lucrurile; rămân în încrâncenare, încăpățânare, în ranchiună și răzbunare ca și cum prin nefericirea lor ar trebui să-i facă pe ceilalți să-i salveze. Manipulare prin victimizare.
Alții aleg să schimbe felul în care văd lucrurile, lumea, iar atunci au o mare surpriză: întreaga lume se schimbă.

Atragem ceea ce suntem. Dacă suntem critici, vom atrage doar critici; dacă suntem supărați pe viață, vom atrage doar oameni supărați pe viață. Dar dacă alegem să ne schimbăm perspectiva, să vedem și bucurii, și iubire, și liniște, vom atrage în viața noastră oameni pozitivi alături de care ne vom bucura de iubire și de liniște.

Ideea este că întreaga lume pe care o cunoaștem se schimbă pentru că totul este în mișcare. Iar noi facem parte din lume, deci ne schimbăm și noi, vrem-nu vrem. Dacă refuzăm să facem noi schimbarea, vom fi trași în boli grave, care sunt tot rezultatul schimbării.

La ora actuală ies la suprafață programe vechi, profunde, amânate ani întregi și care se cer rezolvate. Și când e cel mai bun moment de a reîncepe totul după schimbare? De Luna Nouă în Berbec, moment care are loc vineri, 01 aprilie 2022, ora 09.24, ora României.

Despre schimbarea care are loc indiferent că vrem sau nu, despre perspective, precedente și alegeri voi vorbi în cadrul unei emisiuni în direct transmisă vineri, 01.04, de la ora 20.30, pe canalul meu YouTube și pe pagina mea Facebook.

Te aștept cu drag.

Binețe, Om deschis!

Edith Kadar

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: