New Video Upload : AI CEEA CE EȘTI

AI CEEA CE EȘTI
AI CEEA CE EȘTI

Probabil sună ciudat: ai ceea ce ești. Dar dacă vei sta puțin să te gândești, cam așa e: ești pesimist, vei avea foarte puțin sau te vei mulțumi cu ceea ce primești și vei spune că viața e nedrepată cu tine; ești optimist, vei avea tot ceea ce te mulțumește. Atenție, nu am spus că vei avea totul, ci că vei avea ceea ce te mulțumește; la unii înseamnă mult, la alții înseamnă puțin, depinde de ce parte te situezi.

Oamenii își doresc să aibă parte de pace, liniște, înțelepciune, sănătate, bunăstare, etc. Dar prea puțini au noțiunea ce înseamnă astea; majoritatea știu în teorie, dar prea puțin în practică. Întreabă un om ce înseamnă iubirea, sau înțelepciunea, sau liniștea, și vei vedea că îți va servi definiții sau clișee auzite din altă parte, citite pe internet sau spuse de altcineva la un pahar de vorbă.

E greu să fii fericit dacă habar nu ai ce înseamnă, de fapt, fericirea. Și totuși folosești cuvântul des.
E greu să ai parte de sănătate dacă subiectele tale de discuție sunt despre boli, tratamente, doctori.
E imposibil să ai parte de iubire dacă tot ce „iubești” este să poți controla totul și pe toți.
Vei avea senzația că toți sunt înțelepți și vei crede că doar pe tine te-a ocolit cumva înțelepciunea dacă nu îți vei face timp să afli ce înseamnă să fii tu înțelept, nu alții.
Vei crede că liniștea e absența zgomotului, și atât, dacă nu îți faci timp să înțelegi de cum să faci volumul zbuciumului tău interior la minim.
Vei privi cu invidie oamenii care și-au găsit bunăstarea, și vei crede că au făcut bani pentru că au avut noroc, și nu vei ști că bunăstarea este interioară, mai întâi.

Dacă ești invidios, vei avea doar invidie pentru alții și nu vei mai avea inițiativă să faci tu ceva.
Dacă ești încrâncenat și orgolios, viața îți va da doar situații și oameni care să îți sporească „bunurile” tale: încrâncenarea și orgoliul.
Dacă ești neiertător, viața îți va da doar situații de neiertat (pentru tine).
Dacă ești darnic, Universul îți va aduce înapoi ceea ce ai dat: iubire necondiționată sau ură, bunăstare sau ranchiună, sprijin sau trădări; de tine depinde.

Pentru a vedea unde te situezi e nevoie să fii foarte sincer cu tine; minciuna te va afecta tot pe tine, nu pe alții. Poți să repeți până nu mai poți că tu nu minți, că alții sunt de vină sau că pe tine te-a bătut dumnezeul acela răzbunător în care crezi dacă spui așa. Fii sincer și deschis. E nevoie să îți faci o radiografie sinceră și asumată.
Nu poți vedea de ce ai ceea ce ai sau nu ai ceea ce vrei decât dacă ești 100% sincer cu tine.

Mai multe despre acest subiect voi vorbi într-o emisiune în direct pe care te invit să o urmărești vineri, 18 iunie, cu începere de la ora 20.30 (ora României) pe pagina mea de Facebook și canalul meu YouTube.

Te aștept cu drag.

Binețe, Om asumat!

Edith Kadar

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: