TOTUL ÎN VIAȚĂ SE ÎNTÂMPLĂ CU UN SCOP

De (prea) multe ori avem senzația că doar nouă ni se întâmplă niște lucruri neplăcute, și că ceilalți sunt feriți de ele.

Dar uităm că nimic nu este la întâmplare în acest Univers, și că totul este justificat și se petrece dacă și când trebuie. Atât lucrurile plăcute, cât și cele puțin plăcute nouă.

Da, din furie putem întreba de ce avem – noi sau o persoană apropiată – o boală gravă, sau de ce a trebuit să moară cineva drag. Și uităm că toate se întâmplă cu un scop, acela ca sufletul persoanei implicate să învețe o lecție. Nu pentru a ne face pe noi să ne simțim mizerabil.

Binețe, dragă cititor!

Te invit să mi te alături, preț de câteva rânduri, la povestea de astăzi.

Nu uita să pornești muzica, și să-mi dai de veste dacă ți-e plăcut sau nu, fie lăsându-mi comentarii, fie o apreciere la capătul rândurilor.

Viața ne învață lecții în fiecare secundă a ei.

Nimic nu e întâmplător, accidental sau coincidență!

Orice ni se întâmplă are un scop bine definit.
Este alegerea noastră cum și ce vrem să vedem, ce credem și cum vom proceda în viitor.

Putem alege să evităm sau să omitem să vedem și altceva decât că totul e o eroare a Universului.

De obicei alegem varianta care ne place, ni se potrivește cu dispoziția din acel moment și cu gradul de prezență a noastră în propria existență.
Putem opta să vedem peste tot semne și semnale, chiar și pe cele care nu sunt ale noastre.
Putem înțelege mesajele, sau le putem interpreta astfel încât să se adapteze după ego-ul nostru.
Sau putem, pur și simplu, să tăcem și să privim cu ochi obiectiv ce ni se întâmplă.

Ca de obicei, totul este o alegere.

În loc să alegem să fim supărați pe viață, pe oameni, pe situații, pe sistem, etc., nu am avea mai mult de câștigat dacă am sta puțin să vedem ce avem de învățat din cele ce ni se întâmplă?

Furia, supărarea, disperarea, dezamăgirea, frica, sunt consumatoare de energie și ocupă atât de mult loc în mintea umană încât blochează accesul la conștiință, la orice „voce” a rațiunii.

Hai să ne imaginăm că am luat o hotărâre neinspirată, iar consecințele ei au fost foarte neplăcute.

În loc să stăm, să vedem unde am greșit, de ce, când, și cum, pentru a nu se mai repeta situația, ne lăsăm invadați de furie, regrete, păreri de rău, mustrări de conștiință pe care nu numai că nu le oprim, dar începem să le hrănim, să le amplificăm, până ce devin atât de mari în ochii noștri încât ne blochează să mai vedem și altceva.

Ca și cum în fața ne-a apărut brusc un obstacol atât de mare încât ochii nu mai pot vedea dincolo de el. Și, în loc să-l ocolim, să-l evităm, să găsim o altă cale, ne oprim și ne plângem de nenorocirea ce s-a abătut peste noi transformându-ne viața în calvar.

Alegerea reacției și a comportamentului în fața acestor probleme apărute ne aparține.

Totul în viață se întâmplă cu un scop: acela de a învăța pentru a deveni mai buni, pentru ca și noi, la rândul nostru, să-i putem învăța pe alții, să-i îndrumăm atunci când vor ajunge în fața unor obstacole (aparent) de netrecut ale vieții.

Nimic nu se întâmplă pentru a ne face pe noi să ne simțim mizerabil, victime sau învinși ai sorții, vieții sau Universului.
Lucrurile nu se întâmplă cu dedicație specială numai pentru noi din partea karmei. Ar fi bine să încetăm să ne mai credem atât de speciali încât să ne imaginăm că totul ni se întâmplă numai nouă.

Nimic nu ni se întâmplă fără ca noi să fi generat acea situație prin hotărârile și deciziile luate de-a lungul anilor.
Dacă vom susține non-stop că noi nu avem nicio vină pentru ce ni s-a întâmplat, ne vom înconjura voit de obstacole ce ne vor împiedica să luăm hotărâri optime pentru devenirea noastră, ca oameni.
Iar dacă nu ne oprim să vedem unde și ce am greșit, vom atrage în viața noastră disperarea, ura și disprețul față de viață.

Și din această stare, cum vor arăta hotărârile pe care le luăm pentru viitor?

Din furie nu poate rezulta calm; din disperare nu se obține înțelepciune.
Regretele nu generează stare de bine și de deschidere către viitor; mustrările de conștiință nu vor conduce către alegeri inspirate.
Din stările negative rezultă doar trăiri negative, iar hotărârile rezultate nu pot fi decât la fel.

Dar dacă ne-am folosi înțelepciunea, pe care (se presupune că) o avem, putem opri expansiunea furiilor și a regretelor stând și analizând situațiile și dizolvând, astfel, pesimismul.

Acceptarea situațiilor trecute, a emoțiilor și gesturilor din spatele lor, duce la anihilarea acelor trăiri, la rezolvarea și acceptarea situațiilor neplăcute, și la dizolvarea acelor obstacole care au blocat vederea clară a viitorului.
Doar așa se poate învăța ceva din experiențe, și nu acumulând disperare, nemulțumire, dispreț față de viață, de semeni și de noi înșine, sau învinuind în dreapta și în stânga pentru nenoroc.

Totul în viață se întâmplă cu un scop: acela de a învăța lecția acceptării și a pășirii mai departe, în ciuda obstacolelor reale sau imaginate pe care le întâlnim pe drumul vieții.

Putem alege între a ne irosi timpul și energia cu furii inutile, care nu rezolvă nimic, sau să vedem care este lecția de învățat și de ce tocmai acum ne-a fost scoasă în cale.

Orice ni se întâmplă are un scop bine definit.

Nimic nu e întâmplător, accidental sau coincidență. E doar viața ce ne învață lecții în fiecare secundă a ei.

Binețe, dragă cititorule!

Edith Kadar

Arad, 31 ianuarie 2018

15 răspunsuri la „TOTUL ÎN VIAȚĂ SE ÎNTÂMPLĂ CU UN SCOP”

  1. Muzica este in acord pefect cu continutul…si ambele ca un raspuns la starea mea de spirit.Va multumesc pentru ghidarea in labirintul de trairi,in aceasta experienta asumata!

    Apreciază

    1. LA PRIMA CITIRE , UN ARTICOL FOARTE
      BUN * ! DAR D P M V , NU DAU SFATU
      RI , DAR CRED CA INAINTE DE A LUA O
      #HOTARIFE#!.. TREBUIE SA FOLOSIM
      ,,GINDURILE SCRISE” CA PE O –BIBLIE
      MAI CITIM , CU ATENTIE INCA O DATA
      PENTRU , A NU GRESI IN VIATA !!!!…

      Apreciază

  2. Ma bucura fiecare articol și rezonez cu majoritatea ideilor prezentate. Apreciez și intervențiile on-line. Sunteți o persoana dedicată condiției umane,informata și competentă !
    Mulțumesc ca împărtășiți cu generozitate informațiile și timpul dumneavoastră !

    Apreciază

  3. Draga dna.dr. Edith Kadar, articolele si emisiunile si inregistrarile de pe YT imi sunt atat de dragi. Abia astept sa aud, sa vad, sa citesc si sa asimilez. Rezonez total cu tot ceea ce faceti si spuneti. MULTUMESC.

    Apreciat de 1 persoană

  4. Subiecte care de care mai interesante care ma ajuta sa ma descopăr sa descopăr viața și mai ales sa o simt sa o trăiesc (sa nu mai traiesc in necunoaștere ) ……MULȚUMESC

    Apreciază

  5. Multumesc universului ca existati, ca v-am gasit exact cand aveam mai mare nevoie de dumneavoastra si ca sunteti asa cum sunteti. Imi place ce subiecte abordati si felul in care vorbiti. Multumesc ca imi aratati subtilul din viata mea si ca ma ajutati sa accept ceea ce nu puteam accepta pana acum. Am intuit cauza problemelor mele dar nu a reusit nimeni sa ma lamureasca pe deplin referitor la ceea ce am de facut ca sa le pot invinge in vreun fel. Nimic nu este intamplator! Apreciez enorm munca dumneavoastra si daruirea cu care o faceti. Binete, draga doamna.

    Apreciază

  6. Acceptarea unei situații devine un pas important în învățarea unei lecții. Sinceritatea cu care ne-ați obișnuit atunci când ne împărtășiți gânduri, stări, este una minunata! Mulțumim!

    Apreciază

Lasă un comentariu